7 minuut lezen

Fit de winter door, hoe doe je dit?

Een goede weerstand is het hele jaar door belangrijk, maar toch wordt er in de wintermaanden meer aandacht aan gegeven. Je hebt waarschijnlijk al voorbij horen komen dat je je immuunsysteem kunt ondersteunen om fit te blijven in de winter. Je wilt je weerstand ondersteunen in de wintermaanden, maar kunt wel wat tips gebruiken.

Want hoe kun je je weerstand ondersteunen in de wintermaanden? Daar zijn verschillende manieren voor. Denk aan sporten in de winter en gezonde, heerlijke wintermaaltijden eten. Je kunt je voeding aanvullen door een voedingssupplement met een weerstandsvitamine in te nemen, zoals vitamine B6B11 (foliumzuur)B12C of D3. Wij van AOV helpen je graag jouw weerstand te ondersteunen met de tips in dit blog.

Outdoor en indoor sporten in de winter

Warm bij de kachel blijven zitten is lekker, maar regelmatig sporten in de winter kan zorgen voor een fitter en energieker gevoel. Veel mensen vinden de kou en frisse buitenlucht lekker. Vind je de kou niet zo prettig, maar wil je toch in beweging blijven? Daar zijn meerdere manieren voor. Als je een loopband of trainingsmachine hebt, kun je daar een trainingsschema voor maken zodat je niet de deur uit hoeft voor een workout. Maar, fitnessapparatuur hoeft geen dure aankoop te zijn. Je kunt binnenshuis al lekker aan de slag met bijvoorbeeld een trainingsbal, springtouw, dumbell, weerstandsband of yogamat. Met een online workout én een playlist met energieke muziek, werk jij je zo in het zweet.

Sporten in de winter

Buitenshuis zijn er ook genoeg mogelijkheden om aan je dagelijkse portie beweging te komen. Op een mooie winterdag kun je schaatsen of een sneeuwballengevecht houden. Vaak zijn wintersporten zo leuk, dat je niet eens doorhebt dat je aan het sporten bent. Daarnaast kun je buiten hardlopen of wandelen. Let er wel op om genoeg laagjes te dragen, vergeet je handschoenen niet en maak je spieren voor het sporten warm en los door een warming-up te doen.

Voeding voor je immuunsysteem

Gezond eten is belangrijk voor je weerstand. Probeer voldoende vezelrijke voeding te eten, zoals volkorenproducten, groenten, fruit en peulvruchten. De koudere maanden bieden veel gezonde wintergroenten. Denk aan aardperen, bloemkool, boerenkool, prei, koolraap, pastinaak, spruitjes, schorseneer, rode kool en wortelpeterselie. Laat deze heerlijke groenten de hoofdrol spelen in jouw winterse gerechten.

Vitamines die goed zijn voor je weerstand: B6, B11, B12, C en D3

Gezond eten, regelmatig bewegen, voldoende slapen en ontspannen zijn belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem. Je immuunsysteem heeft vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen werken, zoals de vitamines B6B11 (foliumzuur)B12CD3 en de mineralen ijzerkoperselenium (seleen) en zink. Deze vitamines en mineralen dienen met de voeding te worden ingenomen. 

Tip: in een multi zitten veel belangrijke vitamines en mineralen en krijg je gemakkelijk een aanvulling op je dagelijkse voeding.

Hoewel we de laatste jaren in Nederland meer groente en fruit eten, zijn er mensen die de richtlijn van 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag niet altijd haalt. Wanneer je (tijdelijk) niet alle vitamines en mineralen binnenkrijgt, kunnen voedingssupplementen een aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Een supplement kan dan bijvoorbeeld helpen om je weerstand op niveau te houden, zoals vitamine D of een supplement met vitamine C.

Extra vitamine D in de winter

Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is één van de vitamines die het lichaam zelf onder invloed van zonlicht in de huid aanmaakt. Wanneer de zon minder krachtig is dan in de zomermaanden is een supplement met vitamine D een zinvolle aanvulling. Dit wordt door de Nederlandse Gezondheidsraad zelfs geadviseerd aan bepaalde groepen. Waarom dit zo is, leggen we uit in ons blog: Het belang van vitamine D.

Meer lezen over weerstand en energie:

FAQ: Welke voedingssupplementen ondersteunen mijn weerstand?
Blog: De invloed van slaap op je weerstand en energie

Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en energie en neem een kijkje op onze Weerstand en Energie pagina.

 

Meer weten over energie en weerstand?

AOV hecht veel belang aan persoonlijk advies en het jou zo goed mogelijk informeren. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen zoals zink. Benieuwd welk zinksupplement bij jou past? Wij van AOV zetten de verschillende vormen op een rij.

Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en neem een kijkje op onze Weerstand en Energie pagina.

Why AOV

Waarom AOV?

Zo min mogelijk hulpstoffen

AOV heeft maar liefst 150 voedingssupplementen om gezond en fit te blijven. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule. Jij krijgt zo puur mogelijk alleen de vitamines, mineralen of kruiden. Want er zijn zo min mogelijk toevoegingen nodig. Rijst concentraat of cellulose bijvoorbeeld. Beiden van plantaardige oorsprong net als de capsule.

Groen en puur

Onze groene verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Daar worden wij blij van! Op deze manier hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. In deze gerecyclede verpakking vind je jouw vertrouwde plantaardige capsules, met zo min mogelijk hulpstoffen. Pure supplementen, met aandacht voor jouw gezondheid en die van de wereld om ons heen.

Ben jij vegetariër of veganist?

Ook voor een vegetarische of veganistische leefstijl zijn er passende supplementen. Het merendeel zelfs. Herkenbaar aan de iconen op de verpakking. Gebruik het filter om ze eenvoudig te vinden. 

Helena
Picnic
Product with cloud

Recente blogposts

Voeding voor sterke nagels

We versieren al duizenden jaren onze nagels. Eerst met arabische gom, gelatine bijenwas en...

Lekker in je vel door te bewegen

Lekker in je vel door te bewegen: dit zijn de hormonen die vrijkomen bij het sporten Re...

De weerstandsvoordelen van zink

Zink: waar is dit multifunctionele mineraal goed voor? Zink uit de voeding is een onmis...

Vitamine B energievitamines

Wat kan vitamine B betekenen voor jouw energie? Gezond en gevarieerd eten, goed en geno...

Conditie opbouwen en behouden: deel 2

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 2 - zonder hardlopen Wil jij g...

Conditie opbouwen en behouden: deel 1

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 1 - hardlopen Regelmatig beweg...

Wat kan een multivitamine slikken voor mij betekenen?

Een gezonde levensstijl en een gevarieerd voedingspatroon zijn belangrijk om gezond te bli...

Kan magnesium bijdragen aan je energieniveau?

Lekker slapen en een goede nachtrust is belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid...

Lekker slapen tips: deel 2

Goed slapen: we weten hoe belangrijk een goede nachtrust voor je gezondheid is. Het streve...

Lekker slapen tips: deel 1

Een goede nachtrust is belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Voldoende slapen ...

Waarin zit de meeste vitamine C?

Veruit de bekendste vitamine is vitamine C (ascorbinezuur). Waarom deze vitamine nou juist...

Vitamine D en weerstand

Vitamine D en weerstand Dat vitamine D belangrijk is voor je immuunsysteem, is waarschi...

Meer nuttige tips om je weerstand te helpen in de herfst

Een herfstwandeling maken, voldoende slapen, de tijd nemen om te ontspannen, in beweging b...

De invloed van slaap op je weerstand en energie

Slapen is belangrijk voor je lichaam om fysiek en mentaal te herstellen. Door voldoende na...

Fit de winter door, hoe doe je dit?

Een goede weerstand is het hele jaar door belangrijk, maar toch wordt er in de wintermaand...

5 tips om je weerstand te ondersteunen in de herfst

Het wordt weer kouder, donkerder en natter buiten. De bladeren verkleuren en de dikke jass...

Feiten en fabels over je weerstand: dit is wat je moet weten

Wanneer je wilt werken aan je weerstand, zie je veel verschillende tips voorbij komen. Maa...