HomeOnze supplementenWeerstandBlogFAQWaar te koop?Over AOVAOV voor professionals

Kan magnesium bijdragen aan je energieniveau?

Lekker slapen en een goede nachtrust is belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Als je goed en lekker slaapt, word je uitgerust wakker, voel je je fitter en ben je productiever. Een goede start van de dag dus. Soms kun je na een goede nachtrust toch wat vermoeid zijn. Kan een supplement met bijvoorbeeld magnesium dan helpen om je energieker te voelen? Wij van AOV delen graag onze kennis over magnesium. 

undefined

Wat is magnesium?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam. We hebben het nodig voor allerlei processen, zoals de vorming van onze botten en spieren. Het mineraal speelt ook een belangrijke rol bij de goede werking van spieren, de stofwisseling en de overdracht van zenuwprikkels. Ons lichaam maakt zelf geen magnesium aan, we moeten het dus uit diverse voedingsmiddelen halen. Voorbeelden van voedingsmiddelen die magnesium bevatten zijn (groene) groente, noten, peulvruchten, vlees, graan- en melkproducten.

Helpt magnesium bij vermoeidheid?

Magnesium wordt ook wel het energie-mineraal genoemd. Het kan zijn dat je na een nacht slapen toch nog moe bent. Magnesium kan dan het gebrek aan energie helpen verminderen, maar hoe werkt het dan precies? 

Wat zijn wetenschappelijk bewezen gezondheidseffecten van magnesium?

Lekker slapen helpt natuurlijk het beste om goed uitgerust te zijn en magnesium kan nog een extra handje helpen om vermoeidheid te verminderen. Maar wat zijn de verdere wetenschappelijk bewezen gezondheidseffecten van magnesium? Wij zetten de effecten van magnesium voor je op een rij.

Energie

Magnesium ondersteunt jouw energieniveau. Het helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding, bevordert de energiestofwisseling en activeert de natuurlijke energie in je lichaam. 

Spieren

Magnesium draagt bij aan een normale spierwerking en speelt een rol bij het behouden van soepele, sterke spieren. Sport je graag? Dan zou een magnesiumsupplement een goede aanvulling op je voeding kunnen zijn! 

undefined

Psychologische functie

Ook voor de psychologische- en zenuwfuncties kan magnesium een belangrijke ondersteuning zijn. Zo draagt magnesium bij aan een heldere, veerkrachtige geest en kan het helpen bij concentratie en de functie van je geheugen. Magnesium is goed voor je gemoedstoestand en leerprestaties. Het is dus een gunstig mineraal voor een goede geestelijke balans.

Botten

Magnesium ondersteunt de botten, speelt een rol bij de botaanmaak. Magnesium is dus goed voor je skelet!

Veilige inname van magnesium

Denk je eraan om een magnesiumsupplement te kopen ter ondersteuning op je dagelijkse voeding? Kies dan voor een supplement dat past bij jouw behoefte. De veilige inname van magnesium die je met voedingssupplementen mag binnenkrijgen is 250 mg. Deze hoeveelheid mag je dus naast je voeding innemen. AOV verkoopt magnesium in verschillende vormen. Je kunt kiezen tussen vegacaps en tabletten. 

Voor magnesium is de Referentie Inname (RI) 375 milligram per dag. De RI geeft een grove indicatie van de hoeveelheid magnesium die een volwassene gemiddeld nodig heeft. Het percentage van de RI wordt op een etiket van een levensmiddel vermeld. In Nederland zijn er voor specifieke groepen, zoals vrouwen of kinderen, aanbevelingen van de Gezondheidsraad. Zie hieronder de aanbevelingen voor magnesium.

undefined

Bronnen:

Volwassenen vanaf 18 jaar: Gezondheidsraad 2018
Andere leeftijden, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: Gezondheidsraad 2014

Wij van AOV hechten veel waarde aan persoonlijk advies en helpen je graag zo goed mogelijk. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen, zoals capsules of tabletten met magnesium. Waar kan ik magnesiumsupplementen kopen?

Meer lezen over energie of andere blogs over bijvoorbeeld weerstand:

Lees meer over magnesium op onze kennispagina
Lees ook andere blogs

Ontdek hier welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je energie.

© 2019 AOV. All rights reserved  —  Privacybeleid  —  Cookie Policy