7 minuut lezen

Meer nuttige tips om je weerstand te helpen in de herfst

Een herfstwandeling maken, voldoende slapen, de tijd nemen om te ontspannen, in beweging blijven en gevarieerd eten zijn dingen die je kunt doen wanneer je wat extra aandacht aan je weerstand wilt besteden. Helemaal nu het buiten kouder en donkerder wordt. 

In ons vorige blog deelden we 5 tips om je weerstand te ondersteunen in de herfst. Maar er zijn nog een aantal manieren hoe je dit kunt doen, die je misschien niet verwacht. Denk aan koud douchen of je ramen wat vaker open zetten. Wij van AOV delen deze tips graag met je. Lees je mee?

1. Was je handen

Je komt elke dag in aanraking met invloeden van buitenaf. Via je handen kunnen deze invloeden op voedsel of gebruiksvoorwerpen terecht komen. Regelmatig je handen wassen is erg belangrijk. Het RIVM laat in een handig filmpje zien hoe je goed jouw handen kunt wassen.

Wanneer je onderweg bent, kan het niet altijd mogelijk zijn om je handen te wassen onder stromend water. Hoewel het beter is om je handen te wassen, kan een desinfecterende handgel op een alternatief zijn om je handen schoon te maken. Het kan handig zijn om een kleine tube hiervan in je tas te hebben voor onderweg. Er zijn ook handgels zonder alcohol, waardoor je natuurlijke huidflora niet aangetast wordt.

2. Brr! Koud afdouchen

Misschien vind je dit ook heel lekker: een warme douche nemen om op te warmen na een koude herfstdag. Maar wist je dat een korte koude douche gezond kan zijn? Uit onderzoek blijkt wel dat de kou een neurobiologisch effect heeft op het lichaam. Koud douchen heeft vergelijkbare gezondheidseffecten als bij korte, intense fysieke inspanning. De kou activeert heel kort het vecht-of-vluchtrespons in je lichaam. Langdurige stress is ongezond, maar een kortdurende piek van stress, afgewisseld met relaxatie is juist gezond. 

3. Open de ramen

Hoe vaak zet jij de ramen open in de herfst? De kans is groot dat je ze liever dichthoudt en de verwarming wat hoger zet. Toch kan het goed zijn om wat vaker het raam open te zetten. Er komen namelijk verschillende schimmelsoorten voor in de vochtige, warme plekken met weinig ventilatie van je huis. Door goed te ventileren helpt je bij het bestrijden van schimmels en andere invloeden van buitenaf.

Vrouw in open raam met deken - frisse lucht

4. Zet de kachel wat minder vaak aan

Frisse lucht in huis biedt nog een voordeel. Omdat we in de herfst onze huizen meer verwarmen, wordt de lucht in huis kurkdroog. Dit kan invloed hebben op de slijmvliezen van neus en luchtwegen, op je ogen en je immuunsysteem. Het vochtige slijmvlies in je neus is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van je weerstand. Door de kachel wat minder vaak aan te zetten, zorg je ervoor dat de lucht in huis niet té droog wordt. 

5. Een vitaminesupplement als extra ondersteuning

Een goede weerstand begint bij een gezonde voeding en leefstijl. Naast voeding is bewegen en ontspanning ook belangrijk voor je weerstand. Met een sterk immuunsysteem kan jouw lichaam zich verdedigen tegen invloeden van buitenaf. Maar ook wanneer je goed voor jezelf probeert te zorgen, kan het zijn dat je behoefte hebt aan een beetje hulp om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt je weerstand ondersteunen met voedingssupplementen die belangrijke voedingsstoffen voor je weerstand bevatten, waaronder vitamines B6B11 (foliumzuur)B12CD3 of de mineralen ijzerkoperselenium (seleen) of zink.

Ben je benieuwd hoe supplementen met vitamines en mineralen jouw weerstand ondersteunen?
Wij leggen het voor je uit in ons FAQ: Welke voedingssupplementen ondersteunen mijn weerstand?

Meer lezen over weerstand en energie:

Lees de veelgestelde vragen
Lees andere blogs over energie en weerstand

Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en neem een kijkje in ons assortiment energie en weerstand supplementen. 

 

Meer weten over energie en weerstand?

AOV hecht veel belang aan persoonlijk advies en het jou zo goed mogelijk informeren. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen zoals zink. Benieuwd welk zinksupplement bij jou past? Wij van AOV zetten de verschillende vormen op een rij.

Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en neem een kijkje op onze Weerstand en Energie pagina.

Why AOV

Waarom AOV?

Zo min mogelijk hulpstoffen

AOV heeft maar liefst 150 voedingssupplementen om gezond en fit te blijven. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule. Jij krijgt zo puur mogelijk alleen de vitamines, mineralen of kruiden. Want er zijn zo min mogelijk toevoegingen nodig. Rijst concentraat of cellulose bijvoorbeeld. Beiden van plantaardige oorsprong net als de capsule.

Groen en puur

Onze groene verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Daar worden wij blij van! Op deze manier hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. In deze gerecyclede verpakking vind je jouw vertrouwde plantaardige capsules, met zo min mogelijk hulpstoffen. Pure supplementen, met aandacht voor jouw gezondheid en die van de wereld om ons heen.

Ben jij vegetariër of veganist?

Ook voor een vegetarische of veganistische leefstijl zijn er passende supplementen. Het merendeel zelfs. Herkenbaar aan de iconen op de verpakking. Gebruik het filter om ze eenvoudig te vinden. 

Helena
Picnic
Product with cloud

Recente blogposts

Voeding voor sterke nagels

We versieren al duizenden jaren onze nagels. Eerst met arabische gom, gelatine bijenwas en...

Lekker in je vel door te bewegen

Lekker in je vel door te bewegen: dit zijn de hormonen die vrijkomen bij het sporten Re...

De weerstandsvoordelen van zink

Zink: waar is dit multifunctionele mineraal goed voor? Zink uit de voeding is een onmis...

Vitamine B energievitamines

Wat kan vitamine B betekenen voor jouw energie? Gezond en gevarieerd eten, goed en geno...

Conditie opbouwen en behouden: deel 2

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 2 - zonder hardlopen Wil jij g...

Conditie opbouwen en behouden: deel 1

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 1 - hardlopen Regelmatig beweg...

Wat kan een multivitamine slikken voor mij betekenen?

Een gezonde levensstijl en een gevarieerd voedingspatroon zijn belangrijk om gezond te bli...

Kan magnesium bijdragen aan je energieniveau?

Lekker slapen en een goede nachtrust is belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid...

Lekker slapen tips: deel 2

Goed slapen: we weten hoe belangrijk een goede nachtrust voor je gezondheid is. Het streve...

Lekker slapen tips: deel 1

Een goede nachtrust is belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Voldoende slapen ...

Waarin zit de meeste vitamine C?

Veruit de bekendste vitamine is vitamine C (ascorbinezuur). Waarom deze vitamine nou juist...

Vitamine D en weerstand

Vitamine D en weerstand Dat vitamine D belangrijk is voor je immuunsysteem, is waarschi...

Meer nuttige tips om je weerstand te helpen in de herfst

Een herfstwandeling maken, voldoende slapen, de tijd nemen om te ontspannen, in beweging b...

De invloed van slaap op je weerstand en energie

Slapen is belangrijk voor je lichaam om fysiek en mentaal te herstellen. Door voldoende na...

Fit de winter door, hoe doe je dit?

Een goede weerstand is het hele jaar door belangrijk, maar toch wordt er in de wintermaand...

5 tips om je weerstand te ondersteunen in de herfst

Het wordt weer kouder, donkerder en natter buiten. De bladeren verkleuren en de dikke jass...

Feiten en fabels over je weerstand: dit is wat je moet weten

Wanneer je wilt werken aan je weerstand, zie je veel verschillende tips voorbij komen. Maa...