HomeOnze supplementenWeerstandBlogFAQWaar te koop?Over AOVAOV voor professionals

De invloed van slaap op je weerstand en energie

Slapen is belangrijk voor je lichaam om fysiek en mentaal te herstellen. Door voldoende nachtrust voel je je energieker en ben je weerbaarder. Goede nachtrust heeft een positieve invloed op je immuunsysteem en je energie. Hoe dat precies zit, leggen wij van AOV graag voor je uit.

undefined

Het belang van goed slapen voor je weerstand

Wanneer je slaapt, krijgt je lichaam de kans om te herstellen en om zich te weren tegen invloeden van buitenaf. Je immuunsysteem werkt met een geheugenfunctie en slapen helpt om bestaande herinneringen te versterken in je langetermijngeheugen. Wanneer je immuunsysteem iets tegenkomt wat lichaamsvreemd is, wordt deze informatie opgeslagen in het geheugen van de afweercellen. Uit onderzoek blijkt dat vooral diepe slaap gunstig is voor het geheugen van je afweercellen, omdat ze dan beter de informatie kunnen opslaan.

Hoe je immuunsysteem werkt, leggen we voor je uit in ons FAQ: Wat is weerstand?

Energieker door goede nachtrust

Voldoende slaap gaat hand in hand met je energieniveau. Genoeg slapen en rusten zorgen ervoor dat je je energieker en fitter voelt. 

undefined

Je lichaam krijgt in je slaap een 'onderhoudsbeurt' om te herstellen van die dag. Voldoende slaap is belangrijk voor herstel, je concentratie en reactiesnelheid. Je zult ook merken dat je je vrolijker voelt na een goede nachtrust. Probeer je lichaam daarom genoeg rust te geven.

ZzzZzz: Wil jij jouw goede nachtrust ondersteunen? Wij gingen voor je aan de slag en verzamelden tips om lekker ontspannen in slaap te kunnen vallen. Je vindt ze in het blog: Wat kan helpen om lekker te slapen? 10 tips voor een goede nachtrust: deel 1.

Hoeveel slaap is genoeg?

De meeste volwassenen hebben genoeg aan 7 á 9 uur slaap per nacht, waarvan één op de tien volwassenen acht uur slaap per nacht nodig heeft. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt, wordt bepaald door je genetische aanleg en door factoren als je leeftijd, geslacht en wat je op een dag allemaal moet doen. Iemand die op een dag veel bezig is, op lichamelijk en/of geestelijk niveau, kan meer slaap nodig hebben dan gemiddeld.

Twijfel je of je wel genoeg slaapt? Hier kun je achter komen door goed naar je lichaam te luisteren. Als je voldoende slaapt, gezond eet en leeft, voel je je energiek. Je kunt ook testen hoeveel slaap je nodig hebt door een paar nachten zonder wekker te slapen en opstaan zodra je wakker wordt. Het is belangrijk om dan wel direct op te staan zodra je wakker bent. Als je je nog een keer omdraait, kan het zijn dat je minder goed slaapt.

Meer weten over weerstand en energie:

Gezonde voeding, regelmatig bewegen en voldoende slapen zijn belangrijk voor je weerstand. Met een sterk immuunsysteem, is je lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf. Om je te helpen, hebben we blogs en FAQ’s over weerstand en energie. 

Ben jij benieuwd welke vitamines en mineralen jou kunnen ondersteunen bij vermoeidheid? We hebben ze voor je op een rij gezet in ons FAQ: Welke voedingssupplementen ondersteunen bij vermoeidheid?

© 2019 AOV. All rights reserved  —  Privacybeleid  —  Cookie Policy