6 minuut lezen

Wat kan een multivitamine slikken voor mij betekenen?

Een gezonde levensstijl en een gevarieerd voedingspatroon zijn belangrijk om gezond te blijven. Door gevarieerd te eten, krijg je verschillende vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt om gezond te zijn. In onze drukke levens kan dat soms best wel een uitdaging zijn. Herken jij dit ook? Dan kan het nuttig kunnen zijn om een supplement als aanvulling op je dagelijkse voeding te slikken, bijvoorbeeld in de vorm van een multivitamine. Wij van AOV helpen je graag en hebben voor jou onder elkaar gezet welke multivitaminesupplementen er zijn en wat het slikken van een multivitamine voor jou kunt betekenen.

Wat is een multivitamine?

Een multivitamine is een voedingssupplement met een groot aantal verschillende voedingsstoffen. In de voeding halen we de meeste vitaminen en mineralen uit groente, fruit, graanproducten, aardappelen, vlees(vervangers), vis, peulvruchten, zuivel en noten. Omdat ons lichaam alle mineralen en de meeste vitamines niet zelf kunt maken, zijn het essentiële voedingsstoffen die we via de voeding binnenkrijgen. 

Als je bepaalde vitamines en mineralen even niet uit je voeding kunt halen, kan het slikken van een multivitamine een aanvulling zijn op je voeding. Bij AOV zijn multivitaminen en mineralen in verschillende vormen en doseringen te koop. Deze supplementen bevatten onder meer vitamine B1B2B3B5B6foliumzuur (B11)B12koperbiotinevitamine Cvitamine D3vitamine Emagnesiumselenium (seleen) en zink.

De voordelen van multivitamine slikken

Wanneer je niet altijd alle vitamines en mineralen binnen krijgt via de voeding kunnen voedingssupplementen een aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Neem dan bijvoorbeeld een multivitamine. De multi’s van AOV kunnen bevatten onder andere vitamine B2, B3, B5, B6 en B12, vitamine C, magnesium en ijzer. Deze nutriënten kunnen bijdragen aan extra energie bij vermoeidheid. Vitamine C, vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B12, vitamine D3, ijzer, selenium en zink kunnen mede zorgen voor een goede weerstand.

Elke dag een multivitamine innemen: welke supplementen zijn er?

Potje met voedingssupplementen

111 Multi Probiotica in vegacaps

Het AOV-supplement 111 Multi Probiotica is een multivitamine ter aanvulling op de dagelijkse voeding en bevat ook probiotica. Probiotica zijn levensvatbare bacteriën die voorkomen in yoghurt, kaas, tofu, augurken en zuurdesembrood. Multi Probiotica is hulpstofvrij en biedt een handige mix van voedingsstoffen en verschillende bacteriestammen. Zo bevat de dagdosering van één vegacapsule 2,5 miljard levensvatbare bacteriën. Geschikt voor vegetariërs.

112 Multi Probiotica 50+ in vegacaps

Ben je de 50 gepasseerd en zoek je een multi probiotica die afgestemd is op jouw behoeften? 112 Multi Probiotica 50+ is speciaal afgestemd op de behoeften van de 50-plusser. Dit supplement bevat bijvoorbeeld vitamine B12. Deze vitamine helpt het immuunsysteem, is van belang bij de aanmaak van rode bloedcellen en ondersteunt de opbouw van zenuwcellen. Ook draagt het bij aan extra energie bij vermoeidheid. Bekijk hier andere voedingssupplementen die ondersteunen bij vermoeidheid. Dit supplement is vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en is geschikt voor vegetariërs.

105 One Daily met goed opneembare vitamines en mineralen

De naam 105 One Daily verklapt het al: deze multi in tabletvorm hoef je maar één keer per dag in te nemen. Dat is handig! Dit multivitaminesupplement ter aanvulling op de dagelijkse voeding levert je een uitgebalanceerde combinatie van vitamines en mineralen. Deze multi met goed opneembare vitamines en mineralen kan diverse voordelen bieden. Zo helpt vitamine B12 om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Daarnaast ondersteunen vitamine C, zink en koper onder andere het immuunsysteem en draagt magnesium bij aan een normale spierwerking en instandhouding van sterke botten. 

Liever een alternatief voor tabletten? De multi vegacaps 101 Multi Basis & 102 Multi Basis zijn vrij van hulp- en vulstoffen.

Wist je dat…

  • Je alle vitamines die je uit je voeding haalt, het hele jaar door nodig hebt? Dus niet alleen in de winter of wanneer je aan je gezondheid wilt werken, maar altijd.
  • Je een multi het beste bij de maaltijd kunt innemen? Dat helpt bij de opname van de belangrijke stoffen in jouw lichaam.

Multi's in verschillende vormen

Multivitaminen en mineralen verkoopt AOV in verschillende vormen. Je kunt kiezen tussen vegacaps, tabletten en poedervorm. Wil je liever zelf eenvoudig doseren of het vermengen met voeding? Dan is 109 Multi Basis Poeder iets voor jou. Multivitaminen voor jouw kind kopen? Denk dan aan 107 Multi Basis Junior of 108 Multi Basis Junior. Het hele assortiment ontdekken? Neem dan een kijkje tussen al onze multivitaminen en mineralen.

Meer weten over energie en weerstand?

Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en neem een kijkje in ons assortiment energie en weerstand supplementen om er achter te komen welk voedingssupplement goed aansluit bij jouw behoefte.

Welke multi past het beste bij jou? Lees ons FAQ: Welke multivitamine is geschikt voor mij?

Why AOV

Waarom AOV?

Zo min mogelijk hulpstoffen

AOV heeft maar liefst 150 voedingssupplementen om gezond en fit te blijven. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule. Jij krijgt zo puur mogelijk alleen de vitamines, mineralen of kruiden. Want er zijn zo min mogelijk toevoegingen nodig. Rijst concentraat of cellulose bijvoorbeeld. Beiden van plantaardige oorsprong net als de capsule.

Groen en duurzaam

Onze groene verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Daar worden wij blij van! Op deze manier hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. In deze duurzame verpakking vind je jouw vertrouwde plantaardige capsules, met zo min mogelijk hulpstoffen. Pure supplementen, met aandacht voor jouw gezondheid en die van de wereld om ons heen.

Ben jij vegetariër of veganist?

Ook voor een vegetarische of veganistische leefstijl zijn er passende supplementen. Het merendeel zelfs. Herkenbaar aan de iconen op de verpakking. Gebruik het filter om ze eenvoudig te vinden. 

Helena
Picnic
Product with cloud

Recente blogposts

Lekker in je vel door te bewegen

Lekker in je vel door te bewegen: dit zijn de hormonen die vrijkomen bij het sporten Re...

De weerstandsvoordelen van zink

Zink: waar is dit multifunctionele mineraal goed voor? Zink uit de voeding is een onmis...

Vitamine B energievitamines

Wat kan vitamine B betekenen voor jouw energie? Gezond en gevarieerd eten, goed en geno...

Conditie opbouwen en behouden: deel 2

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 2 - zonder hardlopen Wil jij g...

Conditie opbouwen en behouden: deel 1

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 1 - hardlopen Regelmatig beweg...

Wat kan een multivitamine slikken voor mij betekenen?

Een gezonde levensstijl en een gevarieerd voedingspatroon zijn belangrijk om gezond te bli...

Kan magnesium bijdragen aan je energieniveau?

Lekker slapen en een goede nachtrust is belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid...

Lekker slapen tips: deel 2

Goed slapen: we weten hoe belangrijk een goede nachtrust voor je gezondheid is. Het streve...

Lekker slapen tips: deel 1

Een goede nachtrust is belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Voldoende slapen ...

Waarin zit de meeste vitamine C?

Veruit de bekendste vitamine is vitamine C (ascorbinezuur). Waarom deze vitamine nou juist...

Vitamine D en weerstand

Vitamine D en weerstand Dat vitamine D belangrijk is voor je immuunsysteem, is waarschi...

Meer nuttige tips om je weerstand te helpen in de herfst

Een herfstwandeling maken, voldoende slapen, de tijd nemen om te ontspannen, in beweging b...

De invloed van slaap op je weerstand en energie

Slapen is belangrijk voor je lichaam om fysiek en mentaal te herstellen. Door voldoende na...

Fit de winter door, hoe doe je dit?

Een goede weerstand is het hele jaar door belangrijk, maar toch wordt er in de wintermaand...

5 tips om je weerstand te ondersteunen in de herfst

Het wordt weer kouder, donkerder en natter buiten. De bladeren verkleuren en de dikke jass...

Feiten en fabels over je weerstand: dit is wat je moet weten

Wanneer je wilt werken aan je weerstand, zie je veel verschillende tips voorbij komen. Maa...