HomeOnze supplementenWeerstandBlogFAQWaar te koop?Over AOVAOV voor professionals

Vitamine D en weerstand

Vitamine D en weerstand

Dat vitamine D belangrijk is voor je immuunsysteem, is waarschijnlijk niet iets nieuws. Wanneer je via zonlicht of via de voeding te weinig vitamine D binnenkrijgt, kan een aanvulling van vitamine D in de vorm van een supplement helpen. Veel mensen zijn op zoek zijn naar voedingssupplementen om hun weerstand te ondersteunen. Vitamine D is één van de vitamines die een positieve invloed op je immuunsysteem heeft.

undefined

Vitamine D is belangrijk voor het behoud van je gezondheid. Wil je je voeding aanvullen met een supplement en wil je weten hoe je dit kunt doen? Wij van AOV leggen het voor je uit. 

Hoeveel vitamine D per dag?

Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht aangemaakt in de huid. Het komt ook in de voeding voor als vitamine D2 en D3, met vitamine D3 als de actieve en goed opneembare vorm. Voor bepaalde groepen mensen zijn er al langer duidelijke richtlijnen over het nemen van voedingssupplementen met vitamine D. 

De zon is een van de belangrijkste bronnen voor vitamine D. Je huid heeft namelijk zonlicht nodig om vitamine D aan te maken. Wanneer je weinig buiten komt (dagelijks minder dan 15-30 minuten tussen 12:00-15:00) maak je minder vitamine D3 aan. Voor hen geldt dan ook het advies om dagelijks 10 mcg extra vitamine D in te nemen, bijvoorbeeld in de vorm een supplement.

Hetzelfde advies geldt ook voor vrouwen boven de 50, kinderen t/m 3 jaar, zwangere vrouwen en mensen met een donkere huidskleur. Zij maken te weinig vitamine D aan en/of krijgen te weinig vitamine D binnen. Voor mannen en vrouwen vanaf 70 jaar geldt het advies om dagelijks 20 mcg extra vitamine D in te nemen.

Waarom vitamine D?

Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van vitamine D op het immuunsysteem. 

Omdat vitamine D een positieve invloed op de weerstand heeft, is het aan te raden voldoende vitamine D middels voeding in te nemen. Daarnaast kan het slikken van een vitamine D-supplement een goede aanvulling zijn op de dagelijkse voeding ter ondersteuning van het immuunsysteem. Vitamine D is niet alleen belangrijk voor het behoud van een goede weerstand, maar speelt ook een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Vitamine D verhoogt daarnaast de calciumopname in de botten en helpt bij het behouden van sterke botten en tanden. 

Welk voedingssupplement met vitamine D is er voor mij?

Gezonde en gevarieerde voeding, voldoende slapen en regelmatig bewegen en ontspannen zijn de basis voor een sterk immuunsysteem. Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een beetje hulp om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt je weerstand ondersteunen met voedingssupplementen die vitamine D bevatten. Benieuwd naar wanneer je welk vitamine D supplement kunt gebruiken? We beantwoorden je vragen in ons FAQ: Welk vitamine D supplement is er voor mij?

Meer lezen over weerstand en energie:

Lees ook andere blogs over energie en weerstand  

Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en neem een kijkje in ons assortiment energie en weerstand supplementen.

© 2019 AOV. All rights reserved  —  Privacybeleid  —  Cookie Policy