HomeOnze supplementenWeerstandBlogFAQWaar te koop?Over AOVAOV voor professionals

Lekker slapen tips: deel 1

Een goede nachtrust is belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Voldoende slapen is van belang om uitgerust wakker te worden en zorgt ervoor dat je overdag alert en geconcentreerd kunt zijn. Het streven bij de gemiddelde volwassenen ligt op 7 à 8 uur slaap per nacht. Wil jij jouw goede nachtrust ondersteunen? Wij van AOV gingen voor je aan de slag en verzamelden tips om lekker ontspannen in slaap te kunnen vallen. In dit blog lees je de eerste 5 manieren die je hierbij kunnen helpen. In deel 2 volgen nog 5 slaaptips!

undefined

Tip 1: Zorg voor een rustige, koele slaapkamer

Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Liggen er overal kleren, tassen en losse spulletjes? Een rustige slaapkamer zorgt ervoor dat jij je ook rustiger voelt. Ruim je slaapkamer dus goed op en zorg voor frisse lucht: je slaapkamer kan beter iets te koel zijn dan te warm. Een graad of 18 is een goede temperatuur. Goede ventilatie en een niet te droge lucht zijn net zo belangrijk als een comfortabel bed.

Extra tip: lavendelgeur kan zorgen voor een ontspannen gevoel. Er is een ruime keuze aan oliën, slaapkamersprays en geurzakjes. Probeer het eens in je slaapkamer! Je hebt dan een heerlijk geurende kamer.

Tip 2: Gebruik je slaapkamer alleen waar ‘ie voor bedoeld is!

Dus dat betekent: geen televisie op je kamer, ga niet in je slaapkamer zitten werken en neem je laptop niet mee naar bed. Ook niet om nog even Netflix te kijken of om urenlang te liggen scrollen op je smartphone. Dus laat dat scherm in de woonkamer en kies voor rustige, warme verlichting in je slaapkamer, bijvoorbeeld een Himalaya zoutlamp voor op je nachtkastje.

Tip 3: Ga lekker sporten!

’s Ochtends, overdag of vroeg in de avond lekker bewegen: het helpt! Als je dan eenmaal gaat slapen, is niet alleen je geest moe, maar ook je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen, yoga of wandelen. Genoeg bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Het is een minder goed idee om flink te bewegen nét voordat je gaat slapen, hier word je namelijk juist wakker van.

Extra tip: heb jij al een stappenteller? Veel smartphones hebben deze functie automatisch ingebouwd. Dan weet je ongeveer hoeveel stappen jij op een dag zet en kun je je doelen aanpassen, zodat je elke dag een rondje wandelt!

Tip 4: Niet (of licht) snacken voor het slapengaan

Tja, eigenlijk weten we dit heus wel. Het is niet handig om een zware snack of maaltijd te consumeren net voordat je naar bed gaat. Je lichaam blijft dan namelijk actief, omdat het nog bezig is met verteren. Maar we krijgen allemaal weleens lekkere trek in de avond! Als je nog ergens zin in hebt na het avondeten, kies dan voor een lichte snack. Voorbeelden van lichte, makkelijk verteerbare snacks voor het slapengaan zijn: stukjes komkommer, worteltjes, paprika of tomaatjes. Of een bakje kokosyoghurt met wat blauwe bessen. Een paar ongezouten noten is ook een prima snack. Het is niet verstandig om ’s avonds te kiezen voor producten met cafeïne, alcohol of nicotine of voor eten met veel suikers.

Tip 5: Vermijd ’s avonds schermlicht

Misschien is dit voor jou wel een van de moeilijkst uitvoerbare tips. Wat zijn we er aan gewend om ’s avonds lekker lang televisie te kijken, een serie op onze laptop te kijken of te scrollen op onze smartphone. Maar inmiddels weten we dat dat niet optimaal is voor onze ontspanning. Het blauwe licht van deze apparaten heeft invloed op onze biologische klok. Gelukkig hebben we tal van andere opties. Lees bijvoorbeeld voor het slapengaan een goed boek, leg een puzzel of luister rustgevende muziek. En onthoud: het kost tijd om nieuwe (slaap)gewoonten aan te leren!

undefined

Goede nachtrust

We hopen dat je deze tips kunt toepassen. De ene dag gaat het makkelijker dan de andere dag. Dat is helemaal niet erg. Het kan dan wel prettig zijn om je slaapkwaliteit wat extra te ondersteunen, bijvoorbeeld met een supplement. 1002 Slaapcomplex van AOV bevat valeriaan-extract, dat kan helpen om lekker te slapen. Het helpt te ontspannen en kan helpen bij het creëren van rust in periodes van stress*. Dit slaapsupplement bevat daarnaast vitamine B3 en B6 en 0,29 mg melatonine. 

*Deze gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Meer tips voor een goede nachtrust

Ben je benieuwd naar meer slaaptips? Lees dan snel het tweede deel: Lekker slapen? 10 tips voor een goede nachtrust: deel 2.

© 2019 AOV. All rights reserved  —  Privacybeleid  —  Cookie Policy