HomeOnze supplementenWeerstandBlogFAQWaar te koop?Over AOVAOV voor professionals

Weerstand en energie

Een goede weerstand en meer energie

Je weerstand, of ook wel immuunsysteem of afweersysteem genoemd, is elke dag hard aan het werk om jouw lichaam te beschermen. Gezonde voeding, voldoende nachtrust en regelmatig bewegen zijn de basis van een goed immuunsysteem en zorgen ervoor dat je je gezond en fit voelt. Een gezond voedingspatroon zorgt ervoor dat je lichaam alle vitamines en mineralen binnenkrijgt.
Maar het kan zijn dat je soms te weinig essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt je weerstand en energieniveau dan ondersteunen met verschillende supplementen of gecombineerd in een multi met vitaminen en mineralen.
Zo dragen vitaminen B2, B3, B5, B6 en B12, vitamine C, magnesium en ijzer bij aan extra energie bij vermoeidheid en zorgen vitamine C, vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B12, vitamine D3, ijzer, selenium en zink mede voor een goede weerstand.

Natuurlijke voedingssupplementen van AOV

Wil je je weerstand en je immuunsysteem ondersteunen? Wil je, ongeacht het seizoen of de werkdruk, je fit blijven voelen? Wanneer je op zoek bent naar weerstand vitamines of mineralen als aanvulling op de dagelijkse voeding, of wanneer je je energieniveau wilt ondersteunen, heeft AOV verschillende hypoallergene voedingssupplementen die hierbij aansluiten. Je kunt kiezen tussen vegacaps, tabletten, zuigtabletten en in poedervorm. Onze supplementen worden al meer dan 35 jaar geadviseerd door gezondheidsprofessionals. De voedingssupplementen met een wit etiket zijn vrij van kunstmatige hulp- en vulstoffen. De vegacaps zijn plantaardig en in de meeste gevallen geschikt bij een vegetarische en/of veganistische leefstijl.

Blogoverzicht

Wij schrijven wekelijks artikelen om nuttige tips te delen en om je te helpen

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over energie en weerstand? Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen

De functies van de vitamines en mineralen

Magnesium

Het mineraal magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Ook ondersteunt magnesium bij een normale spierwerking en bij de botaanmaak. Kun je magnesium als aanvulling gebruiken? Meer weten over de magnesiumsupplementen van AOV

Multivitaminen en mineralen

De multi’s van AOV kunnen diverse voordelen bieden. Zo ondersteunt het antioxidant koper het immuunsysteem en het energieniveau en zorgen ook zink en vitamine C mede voor een goede weerstand. Meer weten over de multivitaminen en mineralen van AOV

Vitamine K

Vitamine K is een essentiële voedingsstof voor de ondersteuning van de bloedstolling. AOV biedt vitamine K in verschillende vormen en doseringen.

Meer weten over de vitamine-K supplementen van AOV

Selenium

Selenium (seleen) heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het fungeert onder meer als een antioxidant en helpt de cellen beschermen tegen schadelijke invloeden van vervuiling en zonlicht. Meer weten over de seleniumsupplementen van AOV

Vitamine D3

Vitamine D3 zorgt mede voor een goede weerstand en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Vitamine D3 helpt bij het behouden van sterke botten en tanden. Meer weten over de vitamine D3-supplementen van AOV

Zink

Zink is via de voeding onmisbaar voor tal van lichaamsfuncties. Zink zorgt mede voor de normale werking van het immuunsysteem. Het draagt bij aan een goede weerstand en ondersteunt de afweer van het lichaam. Meer weten over de zinksupplementen van AOV

Vitamine C

Vitamine C (ascorbinezuur) ondersteunt het immuunsysteem en geeft extra weerstand bij lichamelijke inspanning bij een dagelijkse inname 200 mg naast de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Deze bekende vitamine helpt om vermoeidheid te verminderen. 

Meer weten over de vitamine C-supplementen van AOV

Vetzuren

Vetten zijn bronnen van energie, vitamines en essentiële vetzuren. Omega 3 en omega 6 worden gezien als de bekendste onverzadigde vetzuren. Beide moeten in voldoende mate in de voeding voorkomen. Daarbij is het belangrijk dat de verhouding tussen de verschillende soorten onverzadigd vet in de voeding in balans is.

Meer weten over de vetzuren van AOV

Vitamine B12

Vitamine B12 staat ook wel bekend als een van de ‘energie-vitamines’, omdat deze vitamine helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Vitamine B12 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Meer weten over de vitamine B12-supplementen van AOV

Veelgekozen supplementen ter ondersteuning van de weerstand en energie

105 One Daily

105 One Daily is een multivitamine supplement ter aanvulling op de dagelijkse voeding die je een uitgebalanceerde combinatie van vitamines en mineralen levert. Deze multi in tabletvorm hoef je maar één keer per dag in te nemen.

35,95
315 Vitamine C 1.000

1.000 milligram vitamine C (ascorbinezuur) per tablet met bioflavonoïden-complex en rozenbottel-poeder.

11,60
409 Vitamine D3 druppels (25 mcg)

409 Vitamine D3 van AOV is extra geconcentreerd en bevat 25 mcg vitamine D per druppel

14,65
VRIJ VAN HULP/VULSTOFFEN
537 Zink Citraat (25 mg)

537 Zink Citraat (25 mg) bevat 25 mg organisch gebonden zink per vegacaps

10,90
VRIJ VAN HULP/VULSTOFFEN

Nuttige tips

Alles over hoe je jouw weerstand en energie kunt ondersteunen

Feiten en fabels

Interessante weetjes, we checken of ze kloppen en zetten ze voor je op een rij

Blogoverzicht

Met wekelijkse nieuwe content

Diepgang

We lichten de vitamines en mineralen uit, om je te helpen met het maken van een keuze

Blogs over wat jou bezig houdt

Wij schrijven wekelijks artikelen om nuttige tips te delen en om je te helpen. Bekijk het overzicht op onze blogpagina.

De veelgestelde vragen over energie en weerstand

Welke voedingssupplementen ondersteunen mijn weerstand?

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een normale werking van je weerstand (ook wel immuunsysteem of afweersysteem genoemd). Vitamines en mineralen haal je uit je voeding, maar soms kan het nuttig zijn om je weerstand te ondersteunen door je voeding aan te vullen met een voedingssupplement. Maar welke vitamines en mineralen helpen je immuunsysteem? Wij van AOV zetten graag duidelijk voor je op een rijtje wat de vitamines C, B6, B11 (foliumzuur), B12 en D3 en de mineralen ijzer, selenium, zink en koper voor positieve invloed hebben op jouw weerstand.

© 2019 AOV. All rights reserved  —  Privacybeleid  —  Cookie Policy