Over AOV, sinds 1987

AOV doet al heel wat jaren mee. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in de rol van voeding voor behoud van hun gezondheid. Zo ook jaren geleden Ruud A. Nieuwenhuis, de oprichter van AOV. Hij ging, bij leven, op zoek naar kennis over voedingsstoffen voor om zijn eigen gezondheid te ondersteunen. Iedereen kent wel periodes met meer uitdagingen op dit vlak. Twee boeken schreef hij erover; Vitamines & Zelfzorg en Orthomoleculaire Voeding. Alle kennis die hij verzamelde wilde hij delen met de wereld.

In 1987 richtte hij een stichting op om dit te kunnen doen, de SOE, Stichting Orthomoleculaire Educatie. Daarna in 1990 volgde de start van AOV. Daarmee wilde Ruud Nieuwenhuis voedingssupplementen aanbieden die samengesteld waren volgens orthomoleculair gedachtengoed. AOV wordt inmiddels al ruim 30 jaar geadviseerd!

Banner AOV

Plantaardige capsules

AOV heeft ruim 165 voedingssupplementen voor jou. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule, waardoor er zo min mogelijk hulpstoffen nodig zijn. Verder zijn ze vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen, echte pure supplementen dus!

Zo min mogelijk hulpstoffen

De plantaardige capsules van AOV bevatten zo min mogelijk hulpstoffen. Voor het slaan van tabletten zijn nu eenmaal meer hulp- en vulstoffen nodig, bijvoorbeeld om het in een vorm te kunnen persen die niet uit elkaar valt. Ook worden tabletten gecoat, vaak met een kleur zodat het er egaal uitziet. Vergelijk het zelf maar eens door te kijken bij de ingrediënten van een tablet.

Van plantaardige oorsprong

Voor het maken van onze plantaardige capsules hoeven we zo min mogelijk hulpstoffen te gebruiken. En die we kiezen zijn van plantaardige oorsprong, rijstmeel of microkristallijne cellulose. Rijstmeel ken je wel maar microkristallijne cellulose komt je wellicht minder bekend voor. Dit is een vezel van plantaardige oorsprong, een polysacharide, die voorkomt in bomen en planten.

Hulpstof als ‘geleider’ stof

Om de inhoud in een capsule te krijgen, is een soort geleider stof nodig. Hierdoor ‘stroomt’ het poeder en kun je de capsules met gelijke hoeveelheden vullen. Je kent het waarschijnlijk als je iets gaat bakken en meel gebruikt. Vanwege de fijne structuur wordt de inhoud samengedrukt en kunnen klontjes ontstaan. Wij lossen het op deze manier op in onze plantaardige capsules.

Tabletten

80% van ons assortiment bestaat uit plantaardige capsules, maar we hebben ook tabletten. Die willen we niet hulp- en vulstofvrij maken omdat ze een specifieke toedieningsvorm hebben. Bijvoorbeeld vitamine B12 als zuigtablet, die je onder de tong laat smelten, wat de opname ervan ondersteunt.

Kwaliteitskeurmerk BRC-certificering

Wanneer je onze voedingssupplementen gebruikt, wil je er van uit kunnen gaan dat ze voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en veiligheid. En dat begrijpen wij natuurlijk. Om dit te kunnen waarborgen is AOV al sinds 2008 BRC gecertificeerd.

Wist je dat AOV een gerecyclede verpakking heeft?

Je vindt onze supplementen in een groene flacon van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Door te kiezen voor rPET dragen we bij aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en daar worden wij blij van! We hebben gekozen voor flacons die minder impact hebben op ons milieu. AOV was het eerste voedingssupplementen-merk in Nederland dat deze stap heeft gezet in 2021, maar gelukkig zijn er al meer die volgen. Want elke stap telt! Wist je dat alle onderdelen van de verpakking (dop, etiket en flacon) ook weer recyclebaar zijn? Als je de dop en het etiket van de verpakking haalt en het bij het plastic afval doet, dan ben je goed bezig. Lees meer over de dop en het etiket hieronder.

Wat is gerecycled plastic, rPET?

Opnieuw recyclebaar, draagt bij aan een circulaire economie Foodgrade, dus veilig en geschikt voor voeding en supplementen Gemaakt van drink- en waterflessen Dezelfde eigenschappen als PET, voor dezelfde gegarandeerde houdbaarheid

Eerste keuze rPet, tweede keuze glas

Het produceren en recyclen van glazen verpakkingen gaat gepaard met meer koolstof uitstoot. Ook het vervoer kost meer energie omdat glas meer weegt. Voor ons is rPET de eerste keuze als het gaat om duurzaam.

En de dop dan?

Zodra wij de mogelijkheid hebben om een dop te produceren van rPET, die garant staat voor dezelfde kwaliteit en houdbaarheid van onze supplementen, zijn wij natuurlijk de eerste. Etiketten zijn er wel van rPET, maar die zijn door de lijm- en verfsoort minder goed recyclebaar dan onze huidige etiketten.

Imagen Section3
Why AOV

Waarom AOV?

Zo min mogelijk hulpstoffen

AOV heeft maar liefst 150 voedingssupplementen om gezond en fit te blijven. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule. Jij krijgt zo puur mogelijk alleen de vitamines, mineralen of kruiden. Want er zijn zo min mogelijk toevoegingen nodig. Rijst concentraat of cellulose bijvoorbeeld. Beiden van plantaardige oorsprong net als de capsule.

Groen en puur

Onze groene verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Daar worden wij blij van! Op deze manier hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. In deze gerecyclede verpakking vind je jouw vertrouwde plantaardige capsules, met zo min mogelijk hulpstoffen. Pure supplementen, met aandacht voor jouw gezondheid en die van de wereld om ons heen.

Ben jij vegetariër of veganist?

Ook voor een vegetarische of veganistische leefstijl zijn er passende supplementen. Het merendeel zelfs. Herkenbaar aan de iconen op de verpakking. Gebruik het filter om ze eenvoudig te vinden. 

Helena
Picnic
Product with cloud

Recente blogposts

Voeding voor sterke nagels

We versieren al duizenden jaren onze nagels. Eerst met arabische gom, gelatine bijenwas en...

Lekker in je vel door te bewegen

Lekker in je vel door te bewegen: dit zijn de hormonen die vrijkomen bij het sporten Re...

De weerstandsvoordelen van zink

Zink: waar is dit multifunctionele mineraal goed voor? Zink uit de voeding is een onmis...

Vitamine B energievitamines

Wat kan vitamine B betekenen voor jouw energie? Gezond en gevarieerd eten, goed en geno...

Conditie opbouwen en behouden: deel 2

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 2 - zonder hardlopen Wil jij g...

Conditie opbouwen en behouden: deel 1

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 1 - hardlopen Regelmatig beweg...

Wat kan een multivitamine slikken voor mij betekenen?

Een gezonde levensstijl en een gevarieerd voedingspatroon zijn belangrijk om gezond te bli...

Kan magnesium bijdragen aan je energieniveau?

Lekker slapen en een goede nachtrust is belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid...

Lekker slapen tips: deel 2

Goed slapen: we weten hoe belangrijk een goede nachtrust voor je gezondheid is. Het streve...

Lekker slapen tips: deel 1

Een goede nachtrust is belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Voldoende slapen ...

Waarin zit de meeste vitamine C?

Veruit de bekendste vitamine is vitamine C (ascorbinezuur). Waarom deze vitamine nou juist...

Vitamine D en weerstand

Vitamine D en weerstand Dat vitamine D belangrijk is voor je immuunsysteem, is waarschi...

Meer nuttige tips om je weerstand te helpen in de herfst

Een herfstwandeling maken, voldoende slapen, de tijd nemen om te ontspannen, in beweging b...

De invloed van slaap op je weerstand en energie

Slapen is belangrijk voor je lichaam om fysiek en mentaal te herstellen. Door voldoende na...

Fit de winter door, hoe doe je dit?

Een goede weerstand is het hele jaar door belangrijk, maar toch wordt er in de wintermaand...

5 tips om je weerstand te ondersteunen in de herfst

Het wordt weer kouder, donkerder en natter buiten. De bladeren verkleuren en de dikke jass...

Feiten en fabels over je weerstand: dit is wat je moet weten

Wanneer je wilt werken aan je weerstand, zie je veel verschillende tips voorbij komen. Maa...