300 Vitamine C (ascorbinezuur)

Vitamine C ondersteunt de weerstand en het energieniveau

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, ondersteunt het immuunsysteem tijdens en na fysieke inspanning*. Deze bekende vitamine speelt een multifunctionele rol in ons lichaam. Het helpt om vermoeidheid te verminderen en ondersteunt de opname van ijzer in het bloed. Ascorbinezuur biedt ondersteuning aan de afweer van het lichaam. Het speelt een rol bij bot- en kraakbeenaanmaak en is belangrijk voor de bloedvaten en de huid. Als antioxidant helpt het je lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en zonlicht. Ook bevordert vitamine C de opname van ijzer. 

Ben je op zoek naar een geschikt vitamine C-supplement dat aansluit op jouw behoefte? Bij AOV is dit in verschillende vormen en doseringen te koop.

Waar komt vitamine C in voor?

In de natuur halen we vitamine C uit groente, fruit en aardappelen. Ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken, daarom is het belangrijk om hier wel genoeg via de voeding van binnen te krijgen. AOV probeert zo dicht mogelijk bij de natuur te staan. De vitamines C van AOV zijn natuur identiek en worden vaak gecombineerd met bioflavonoïden. Deze combinatie wordt zo in de natuur aangetroffen.

Zit de meeste vitamine C in kiwi’s, sinaasappels of toch in spruitjes? Je vindt het antwoord in ons blog: Waarin zit de meeste vitamine C?

Vitamine C kopen: diverse supplementen

De 300 Vitamine C-lijn van AOV is er als aanvulling op de dagelijkse voeding. Een vitamine C tekort komt niet heel vaak voor, omdat het in voldoende hoeveelheden in voeding voorkomt. Probeer daarom zo gevarieerd mogelijk te eten. Soms kun je toch iets extra’s gebruiken om bijvoorbeeld je weerstand te ondersteunen. 

*Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg naast de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C.

Vitamine C in verschillende vormen

De vitamine C’s van AOV zijn er in verschillende vormen en doseringen. Neem bijvoorbeeld de vegacaps. De vegacaps zijn vrij van kunstmatige hulp- en vulstoffen met puur en alleen de nutriënten die jij nodig hebt. 

Vitamine C is ook verkrijgbaar in de vorm van een tablet. Het voordeel hiervan is dat de dosering vitamine C hoger kan zijn of dat er ook ruimte is voor andere nutriënten. Dit komt omdat de tabletten samengeperst zijn, waardoor er meer actieve ingrediënten in verwerkt kunnen worden. Wil je liever zelf eenvoudig doseren of wil je het vermengen met voeding? Dan zijn de Vitamine C poeders iets voor jou.

330 Vitamine C Ascorbinezuur
331 Vitamine C Calcium Ascorbaat
332 Vitamine C Magnesium Ascorbaat
333 Vitamine C Ascorbyl Palmitaat

Niet-zure vorm: mild voor maag en darmen 

Ben je op zoek naar een milde variant voor maag en darmen? Een aantal vitamine C’s van AOV is ook verkrijgbaar in een niet-zure vorm. Vitamine C (ascorbinezuur) is van nature namelijk een zure substantie. Door vitamine C te binden aan calcium of magnesium ontstaan de niet-zure vormen calciumascorbaat en magnesium ascorbaat of de speciale variant Ester C. AOV verkoopt diverse soorten vitamine C, waaronder 312 C-Perf. 500 mg, 313 Vitamine C 500 mg, 315 Vitamine C 1.000 mg, 316 vitamine C 1.000. Vitamine C is ook te vinden in alle multivitaminen en mineralen van AOV, maar ook in bijvoorbeeld 534 Zink-Extra zuigtabletten, 920 Antioxidantencomplex.

Wanneer je op zoek bent naar een voedingssupplement met vitamine C dat voor jou geschikt is, dan helpen wij je met ons artikel: Welk vitamine C-supplement is voor mij een goede keuze?

Vitamine C in verschillende vormen

De vitamine C’s van AOV zijn er in verschillende vormen en doseringen. Neem bijvoorbeeld de vegacaps. De vegacaps zijn vrij van kunstmatige hulp- en vulstoffen met puur en alleen de nutriënten die jij nodig hebt. 

Vitamine C is ook verkrijgbaar in de vorm van een tablet. Het voordeel hiervan is dat de dosering vitamine C hoger kan zijn of dat er ook ruimte is voor andere nutriënten. Dit komt omdat de tabletten samengeperst zijn, waardoor er meer actieve ingrediënten in verwerkt kunnen worden. Wil je liever zelf eenvoudig doseren of wil je het vermengen met voeding? Dan zijn de Vitamine C poeders iets voor jou, bijvoorbeeld:

330 Vitamine C Ascorbinezuur
331 Vitamine C Calcium Ascorbaat
332 Vitamine C Magnesium Ascorbaat
333 Vitamine C Ascorbyl Palmitaat

Te koop als vegacaps, tablet of in poedervorm

Vitamine C verkoopt AOV in verschillende vormen. Je kunt kiezen tussen vegacaps, tabletten en poedervorm. Kies jij voor ‘puur’? 80% van de voedingssupplementen van AOV hebben een plantaardige capsule, waardoor er zo min mogelijk hulpstoffen nodig zijn. De vegacaps zijn plantaardig en de supplementen met deze vegacaps zijn in de meeste gevallen geschikt bij een vegetarische/veganistische leefstijl. Per product vind je uitgebreide informatie en het dichtstbijzijnde verkooppunt van het supplement. 

300 Vitamine C (ascorbinezuur)