AOV is BRC-gecertificeerd

Wanneer je onze voedingssupplementen gebruikt, wil je er van uit kunnen gaan dat ze voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en veiligheid. En dat begrijpen wij natuurlijk. Om dit te kunnen waarborgen is AOV al sinds 2008 BRC-gecertificeerd. Lees hier meer over wat het BRC-certificaat inhoudt.

Wanneer je onze voedingssupplementen gebruikt, wil je er van uit kunnen gaan dat ze voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en veiligheid. En dat begrijpen wij natuurlijk. Om dit te kunnen waarborgen is AOV al sinds 2008 BRC-gecertificeerd.

Wat houdt BRC in?

Nu hoor ik je denken; wat houdt BRC eigenlijk in? BRC is een norm en is een afkorting voor British Retail Consortium. In deze norm worden eisen gesteld op het gebied van veiligheid en kwaliteit van de supplementen, maar bijvoorbeeld ook van de verpakkingen. Doormiddel van het BRC-certificaat weet jij dat de voedingssupplementen en de verpakkingen op de juiste manier en met de juiste grondstoffen zijn geproduceerd.

Ook goed om te weten: BRC is goedgekeurd door de Global Food Safety Initiative (GFSI), een internationale, officiële en onafhankelijke instantie voor voedselveiligheid.

Eens per jaar wordt er een controle, ook wel een audit, gedaan bij ons in Almere. Tijdens deze audit wordt het hele productie- en bedrijfsproces streng beoordeeld en gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid. En dit gaat om elk stapje, van het samenstellen van de supplementen, tot en met het verpakken en transporteren van de producten. Ook onze leveranciers spelen hierin een grote rol. Daarom controleren wij nauwkeurig waar zij grondstoffen inkopen en of ze bijvoorbeeld voldoen aan de HACCP-richtlijnen. Ook de BRC ziet hier streng op toe.

Om de hoogste kwaliteit en veiligheid te kunnen waarborgen controleren wij onszelf, naast de BRC-audits, dan ook het hele jaar door. Op deze manier weet jij als gebruiker van AOV dat elk potje bij jou in de kast zuiver en alleen de vitamines, minerealen of kruiden bevatten die jij wilt gebruiken en deze ook veilig kan gebruiken.

Het kan zijn dat je ook een aantal andere normeringen en certificeringen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid bent tegengekomen. De bekendste is HACCP. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en richt zich op het voorkomen van gevaren (hazards) in producten. Vanwege het grote aantal (uitgebreidere) alternatieven worden er sinds 1 januari 2020 geen nieuwe HACCP-certificaten meer uitgegeven en is het HACCP-certificatieschema met ingang van 2021 helemaal gestopt. Toch blijft HACCP in de wet wél bestaan en moeten Nederlandse voedselproducenten aan de hygiënecode blijven voldoen.

Er zijn dus nieuwere en uitgebreidere certificeringen mogelijk, zoals de BRC-certificering. De HACCP-norm is het belangrijkste onderdeel van deze certificeringen, maar ze zijn verder uitgebreid met strengere eisen voor bijvoorbeeld productieprocessen en de (persoonlijke) hygiëne. Ook de ISO 22000, FSSC 22000 en IFS zijn normeringen op het gebied van kwaliteit en veiligheid van producten in de voedingssector. Misschien dat je een van deze al eens eerder bent tegengekomen. Er zitten wel verschillen tussen al deze certificeringen, maar deze zijn klein. Het zit hem vooral in de manier van controleren, bijvoorbeeld checklists met ruimte voor eigen inbreng (ISO-norm) of met nét wat extra eisen (FSSC-norm).

Om elke keer weer het BRC-certificaat te krijgen, moet je dus voldoen aan een aantal strenge eisen. Op deze manier kunnen wij dus waarborgen en garanderen dat onze voedingssupplementen en verpakkingen op een veilige manier, en met de juiste grondstoffen geproduceerd worden. En zo mag jij erop vertrouwen dat al onze voedingssupplementen van de beste kwaliteit zijn en kun je er zeker van zijn dat je ze veilig kunt gebruiken.