Image

Kies groen kies puur

Kies jij voor ‘puur’? Doordat wij plantaardige capsules gebruiken hebben we zo min mogelijk hulpstoffen nodig. Verder zijn ze ook nog eens vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen, echte pure supplementen dus!

Lees meer

Kies groen kies puur

Kies jij voor ‘puur’? Doordat wij plantaardige capsules gebruiken hebben we zo min mogelijk hulpstoffen nodig. Verder zijn ze ook nog eens vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen, echte pure supplementen dus!

Lees meer
Image
Why AOV

Waarom AOV?

Zo min mogelijk hulpstoffen

AOV heeft maar liefst 150 voedingssupplementen om gezond en fit te blijven. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule. Jij krijgt zo puur mogelijk alleen de vitamines, mineralen of kruiden. Want er zijn zo min mogelijk toevoegingen nodig. Rijst concentraat of cellulose bijvoorbeeld. Beiden van plantaardige oorsprong net als de capsule.

Groen en puur

Onze groene verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Daar worden wij blij van! Op deze manier hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. In deze gerecyclede verpakking vind je jouw vertrouwde plantaardige capsules, met zo min mogelijk hulpstoffen. Pure supplementen, met aandacht voor jouw gezondheid en die van de wereld om ons heen.

Ben jij vegetariër of veganist?

Ook voor een vegetarische of veganistische leefstijl zijn er passende supplementen. Het merendeel zelfs. Herkenbaar aan de iconen op de verpakking. Gebruik het filter om ze eenvoudig te vinden. 

Helena
Picnic
Product with cloud

Recente blogposts

Voeding voor sterke nagels

We versieren al duizenden jaren onze nagels. Eerst met arabische gom, gelatine bijenwas en...

Lekker in je vel door te bewegen

Lekker in je vel door te bewegen: dit zijn de hormonen die vrijkomen bij het sporten Re...

De weerstandsvoordelen van zink

Zink: waar is dit multifunctionele mineraal goed voor? Zink uit de voeding is een onmis...

Vitamine B energievitamines

Wat kan vitamine B betekenen voor jouw energie? Gezond en gevarieerd eten, goed en geno...

Conditie opbouwen en behouden: deel 2

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 2 - zonder hardlopen Wil jij g...

Conditie opbouwen en behouden: deel 1

10 tips voor een goede conditie opbouwen vanaf nul: deel 1 - hardlopen Regelmatig beweg...

Wat kan een multivitamine slikken voor mij betekenen?

Een gezonde levensstijl en een gevarieerd voedingspatroon zijn belangrijk om gezond te bli...

Kan magnesium bijdragen aan je energieniveau?

Lekker slapen en een goede nachtrust is belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid...

Lekker slapen tips: deel 2

Goed slapen: we weten hoe belangrijk een goede nachtrust voor je gezondheid is. Het streve...

Lekker slapen tips: deel 1

Een goede nachtrust is belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Voldoende slapen ...

Waarin zit de meeste vitamine C?

Veruit de bekendste vitamine is vitamine C (ascorbinezuur). Waarom deze vitamine nou juist...

Vitamine D en weerstand

Vitamine D en weerstand Dat vitamine D belangrijk is voor je immuunsysteem, is waarschi...

Meer nuttige tips om je weerstand te helpen in de herfst

Een herfstwandeling maken, voldoende slapen, de tijd nemen om te ontspannen, in beweging b...

De invloed van slaap op je weerstand en energie

Slapen is belangrijk voor je lichaam om fysiek en mentaal te herstellen. Door voldoende na...

Fit de winter door, hoe doe je dit?

Een goede weerstand is het hele jaar door belangrijk, maar toch wordt er in de wintermaand...

5 tips om je weerstand te ondersteunen in de herfst

Het wordt weer kouder, donkerder en natter buiten. De bladeren verkleuren en de dikke jass...

Feiten en fabels over je weerstand: dit is wat je moet weten

Wanneer je wilt werken aan je weerstand, zie je veel verschillende tips voorbij komen. Maa...

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met veelgestelde vragen.

Voldoende slapen, gezond en gevarieerd eten en regelmatig sporten: het is allemaal belangrijk voor het behoud van onze gezondheid. Uit voeding krijgen we vitaminen en mineralen die we nodig hebben om gezond te blijven. Maar dat is soms wel iets makkelijker gezegd dan gedaan! Een beetje ondersteuning op je dagelijkse voeding kan fijn zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een multivitaminesupplement. Maar welke multi kies je dan? Wij van AOV helpen je graag bij het zoeken naar de multivitamine die goed aansluit op jouw behoeftes. We zetten onze multi's voor je op een rij in dit FAQ. 

Lees verder 

Vitamine C (ascorbinezuur) is één van de bekendste vitamines. Dat is omdat het tal van effecten op de gezondheid heeft zoals het ondersteunen van je immuunsysteem. Een vitamine C tekort via de voeding komt nauwelijks voor. Wanneer je toch niet voldoende vitamine C via de voeding binnenkrijgt kan een voedingssupplement een goede aanvulling zijn. Wanneer je op zoek bent naar een voedingssupplement met vitamine C dat voor jou het geschikt is, dan kan dit artikel je misschien helpen. AOV heeft namelijk verschillende doseringen en vormen van vitamine C, zo ook niet-zure varianten. Een supplement met vitamine C is er als aanvulling op de dagelijkse voeding. Kan jouw lichaam wel wat extra vitamine C gebruiken? Wij van AOV vertellen je graag meer over deze vitamine en zetten onze supplementen met vitamine C voor je op een rij. 

Lees verder 

Zink is een bekend mineraal dat vaak voorkomt in voedingssupplementen. Dat is omdat zink diverse gezondheidsvoordelen kent. Zo ondersteunt zink je immuunsysteem, helpt het bij het behouden van sterke botten en voedt het de huid van binnenuit. Dit artikel kan je misschien helpen wanneer je op zoek bent naar een zinksupplement, maar je nog niet weet welke bij jou past. AOV heeft supplementen met verschillende vormen en doseringen van zink. Van enkelvoudig voedingssupplement tot multivitamine, allemaal ter aanvulling op de dagelijkse voeding. We zetten onze supplementen met zink voor je op een rij in dit artikel. 

Lees verder 

Ieder jaar, op de laatste zondag van maart, gaat de zomertijd in in Nederland. Dat betekent dat we een uurtje korter kunnen slapen ten opzichte van de wintertijd. Maar gelukkig worden de dagen dan weer langer en lichter. Dat is alleen maar goed, toch? Of heeft de zomertijd ook een minder fijne invloed op onze biologische klok? Bij AOV zochten we het voor je uit en verzamelden we de beste tips om je lichaam te helpen aanpassen aan het tijdsverschil. 

Lees verder 

Een gezonde en gevarieerde levensstijl is belangrijk voor je immuunsysteem en een energiek gevoel. Genoeg bewegen en slapen, gezond eten en voldoende water drinken: het hoort er allemaal bij. Het kan zijn dat we hier soms een beetje hulp bij kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van voedingssupplementen met vitamines en mineralen ter aanvulling op de dagelijkse voeding. Maar op welk moment van de dag kun je het beste je voedingssupplementen innemen? Maakt het uit hoe laat je ze slikt? Wij van AOV zochten het voor je uit. Bij de voedingssupplementen van AOV staat op de verpakking vermeld wanneer je deze het beste kunt innemen en doseren. In dit FAQ lichten we het voor bepaalde vitamines en mineralen verder toe. 

Lees verder 

Je kent kurkuma (of curcuma) misschien als smaakmaker in curry's. Ook zorgt kurkuma voor de typische gele kleur van dit gerecht. Naast de smaak en kleur die kurkuma heeft, wordt het in India ook al duizenden jaren vanwege uiteenlopende gezondheidsdoeleinden gebruikt. Ben jij op zoek naar een voedingssupplement met kurkuma en ben je benieuwd welke bij jou past? Wij van AOV vertellen je graag meer over kurkuma en zetten onze supplementen met kurkuma voor je op een rij. 

Lees verder 

Vitamine D-supplementen zijn er bij AOV in verschillende doseringen en vormen. Wanneer je wilt weten welk vitamine D supplement voor jou geschikt is, dan kan dit artikel je misschien helpen. Denk aan vegan vitamine D3 in gemakkelijk en goed opneembare oliedruppels. We zetten de voedingssupplementen met vitamine D voor je op een rij. Zo kun jij een geschikt supplement met vitamine D kiezen die aansluit op jouw persoonlijke behoefte. 

Lees verder 

Magnesium is een belangrijk mineraal en heeft in ons lichaam vele functies. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Daarom hebben we magnesium nodig via de voeding voor allerlei processen, het helpt het behouden van normale spierwerking en sterke botten. Denk jij eraan om naast jouw dagelijkse voeding een magnesiumsupplement te gebruiken? Wij helpen je graag verder en zetten in dit FAQ onze magnesiumsupplementen voor je op een rij. 

Lees verder 

Vitamine B12 (cobalamine) staat ook wel bekend als één van de ‘energie-vitamines’, omdat deze vitamine bijdraagt aan extra energie bij vermoeidheid. Deze vitamine is multifunctioneel, zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor het zenuwstelsel. Denk jij erover na om een supplement met vitamine B12 te nemen? Wij van AOV helpen je kiezen en zetten onze supplementen met vitamine B12 voor je op een rij in dit FAQ. 

Lees verder 

De schildklier heeft een aantal stoffen nodig om normaal te kunnen functioneren. Zo zijn jodium en selenium (seleen) mede nodig voor een normale productie van schildklierhormonen en de normale werking van de schildklier. Maar welke hormonen maakt de schildklier aan? In de schildklier worden de hormonen T4 en T3 gemaakt. Wanneer je schildklier goed werkt, maakt het dag en nacht voldoende schildklierhormonen aan. Lees verder 

Ons lichaam is een samenspel van verschillende processen. Hormonen spelen hier een belangrijke rol in. Ze regelen namelijk tal van functies in ons lichaam. We hebben ongeveer 100 verschillende hormonen. Maar wat zijn hormonen eigenlijk en wat is de functie van hormonen in ons lichaam? Wij van AOV vertellen je er in dit artikel alles over. Lees verder 

Dat mag zeker. De flacon, dop en het etiket zijn allemaal weer recyclebaar en kunnen bij het plastic afval. Wil je er zeker van zijn dat scheiden door het afvalverwerkingsbedrijf goed verloopt? Verwijder dan het etiket van de verpakking en werp de dop, het etiket en de flacon apart van elkaar bij het plastic afval.

Goed punt en wij streven ernaar alle materialen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Jouw vraag betreft ongeveer 10 van onze 165 supplementen. Dit zijn allemaal kleine capsules of tabletjes, omdat de dosering van deze supplementen veelal in microgrammen is. Bijvoorbeeld vitamine B12, of vitamine D3. 10 Supplementen zijn te weinig om speciaal naar een kleinere verpakking over te stappen, omdat je die alleen in grote hoeveelheden kunt bestellen en dat is ook zonde. Bovendien kunnen we dan niet meer alle informatie op het etiket kwijt en we willen graag voldoen aan de minimale lettergrootte voor etiketteksten. Hopelijk geeft dit antwoord op je vraag.

Jouw vraag beantwoorden we in het stukje over ‘eerste keuze rPET, tweede keuze glas’ op deze pagina. Hierin leggen we uit waarom rPET onze eerste keuze is.

Als dat mogelijk zou zijn, is dat best een goed idee. Papier is alleen geen goede optie voor de houdbaarheid en kwaliteit van het supplement. Het goede nieuws is dat de rPET verpakkingen weer 100% recyclebaar zijn en je kunt ze dus met het andere plastic afval scheiden. Leuk dat je met ons meedenkt!

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een normale werking van je weerstand (ook wel immuunsysteem of afweersysteem genoemd). Vitamines en mineralen haal je uit je voeding, maar soms kan het nuttig zijn om je weerstand te ondersteunen door je voeding aan te vullen met een voedingssupplement. Maar welke vitamines en mineralen helpen je immuunsysteem? Wij van AOV zetten graag duidelijk voor je op een rijtje wat de vitamines C, B6, B11 (foliumzuur), B12 en D3 en de mineralen ijzer, selenium, zink en koper voor positieve invloed hebben op jouw weerstand. 

Lees verder 

Belangrijke vitamines De vitamines B6, B11, B12, C en D3 zijn belangrijk voor je weerstand. Deze essentiële voedingsstoffen komen voor in je eten en drinken. Vitamines zijn nodig om gezond te blijven en speelt bijvoorbeeld vitamine B11 (foliumzuur) ook een rol in de weefselgroei en –ontwikkeling. In totaal hebben dertien stoffen de naam vitamine gekregen. Het lichaam kan vitamines over het algemeen niet zelf aanmaken (met uitzondering op vitamine K, A en D). Het is daarom belangrijk om te letten op je vitamine-inname, zodat je immuunsysteem optimaal kan werken. Met een gevarieerde voeding krijgt men voldoende vitamines binnen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je inname van groente en fruit te verhogen, om zo bepaalde vitamines binnen te krijgen die je weerstand helpen. Een voedingssupplement kan ook een aanvulling hierop zijn.

Mineralen en vitamines hebben veel overeenkomsten. Zo zijn ze beide voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Bepaalde mineralen zijn ook nodig voor de groei en ontwikkeling. Het belangrijkste verschil is dat vitamines uit de levende natuur komen, waar mineralen vanuit de dode natuur worden opgenomen door planten of door dieren uit voeding of water. Mineralen krijg je binnen via je eten en drinken. Van bepaalde mineralen heeft je lichaam maar weinig nodig. Dit zijn spoorelementen. Je lichaam kan mineralen niet zelf aanmaken. Het is daarom belangrijk om een gevarieerd voedingspatroon aan te houden, om genoeg mineralen binnen te krijgen die je weerstand kunnen ondersteunen. Mineralen hebben meerdere gezondheidsvoordelen. De mineralen die je weerstand ondersteunen zijn: ijzer, koper, selenium en zink.

Het immuunsysteem is elke dag hard aan het werk om jouw lichaam te beschermen. Weerstand wordt ook wel immuunsysteem, afweersysteem of immuniteit genoemd. Er is dus geen verschil tussen weerstand en immuunsysteem. Je immuunsysteem wordt ook wel gezien als de natuurlijke weerstand en is een verdedigingsmechanisme in je lichaam dat zich verdedigt tegen invloeden van buitenaf. De cellen en moleculen van het immuunsysteem ondersteunen je weerstand. 

Lees verder 

Belangrijke vitamines De vitamines B6, B11, B12, C en D3 zijn belangrijk voor je weerstand. Deze essentiële voedingsstoffen komen voor in je eten en drinken. Vitamines zijn nodig om gezond te blijven en speelt bijvoorbeeld vitamine B11 (foliumzuur) ook een rol in de weefselgroei en –ontwikkeling. In totaal hebben dertien stoffen de naam vitamine gekregen. Het lichaam kan vitamines over het algemeen niet zelf aanmaken (met uitzondering op vitamine K, A en D). Het is daarom belangrijk om te letten op je vitamine-inname, zodat je immuunsysteem optimaal kan werken. Met een gevarieerde voeding krijgt men voldoende vitamines binnen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je inname van groente en fruit te verhogen, om zo bepaalde vitamines binnen te krijgen die je weerstand helpen. Een voedingssupplement kan ook een aanvulling hierop zijn.

Voor een energiek gevoel leef je gezond, slaap je genoeg, beweeg je voldoende en zorg je goed voor jezelf. Maar soms kun je hier een steuntje bij gebruiken. Ben jij benieuwd welke vitamines en mineralen jou kunnen ondersteunen bij vermoeidheid? Wij van AOV zetten graag voor je op een rij wat onder andere vitamine B12, C en magnesium voor positieve invloed kunnen hebben op de vermindering van de vermoeidheid en moeheid en hoe bijvoorbeeld koper en vitamine B6 je energieniveau kunnen ondersteunen. 

Lees verder