200 Vitamine B

Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8 (Biotine), B11 (Foliumzuur) en B12: samen sterk

Vitamine B is de verzamelnaam voor acht verschillende vitamines: B1, B2, B3, B5, B6, biotine (B8), foliumzuur (B11) en B12. Deze B-vitamines verschillen onderling, maar zorgen er mede voor om in ons lichaam energie vrij te maken uit voeding. Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8 en B12 spelen een rol bij het vrijmaken van energie uit voeding. In een vitamine B-complex worden deze vitamines met elkaar gecombineerd, maar de vitamines zijn ook los te verkrijgen. Ben je op zoek naar geschikte vitamine B tabletten of capsules die aansluiten op jouw behoefte? Bij AOV kun je deze vitamine in verschillende vormen en doseringen kopen. 

Waar komt vitamine B in voor?

B-vitamines zijn in de natuur te vinden in volkoren granen, bonen, linzen, biergist, bananen en in dierlijke producten zoals vlees en eieren. Een volwaardig en variërend voedingspatroon is belangrijk om gezond te blijven. Kun je wel iets extra’s gebruiken? Dan kan een vitamine B-complex of een supplement met vitamine B een aanvulling zijn op je dagelijkse voeding.  

 

Supplementen met vitamine B kopen: Vitamine B-complex, Vitamine B12 & Foliumzuur en meer

Ben je op zoek naar vitamine B tabletten of capsules die aansluiten op jouw behoefte? Bij AOV is vitamine B in verschillende vormen en doseringen te koop. 

Vitamine B complex kopen: 240 Vitamine B-complex (50 mg), 241 Vitamine B-complex (50 mg) en 242 Vitamine B-complex Co-Enzym bevatten alle B-vitamines in één vegacaps/tablet. 

Vitamine B2 vind je in 201 Riboflavine (50 mg), een flushvrije vorm van vitamine B3 in 211 Nicotinamide (250 mg) en vitamine B6 in 220 Pyridoxaal-5-fosfaat. Andere voedingssupplementen die vitamine B bevatten zijn: 230 Foliumzuur (400 mcg), 250 Vitamine B12 & Foliumzuur (800 mcg), 251 Dibencozide & Foliumzuur (1.500 mcg), 252 Methylcobalamine (1.500 mcg) en 253 B12 Adenosyl- & Methylcobalamine. 

 

De B-vitamines zijn ook toegevoegd aan alle multivitaminen en mineralen.

Bekijk Multivitaminen en mineralen

Te koop als vegacaps en tabletten

AOV verkoopt vitamine B in verschillende vormen. Je kunt kiezen tussen vegacaps en tabletten. Kies jij voor puur? 80% van de voedingssupplementen van AOV heeft een plantaardige capsule. Hierdoor zijn er zo min mogelijk of geen hulpstoffen nodig. De meeste supplementen met deze vegacaps zijn geschikt bij een vegetarische/veganistische leefstijl. Per product vind je uitgebreide informatie en het dichtstbijzijnde verkooppunt van het supplement. 

Wat is de functie van de verschillende B-vitamines?

Ook individueel staan de B-vitamines hun mannetje. We hebben ze op een rijtje gezet:

  • Vitamine B1 (Thiamine) ondersteunt het energieniveau, is goed voor het hart, speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen en is daarnaast goed voor de gemoedstoestand, leerprestatie, het concentratievermogen en geheugen. 
  • Vitamine B2 (Riboflavine) heeft veel functies in het lichaam. B2 ondersteunt de handhaving van normale rode bloedcellen, bevordert de energiestofwisseling, levert een bijdrage als anti-oxidant en kan het gebrek aan energie helpen verminderen. Ook zorgt vitamine B2 mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, is het goed voor de slijmvliezen, is de vitamine belangrijk voor het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed, ondersteunt B2 het herstellend vermogen van de huid én helpt het om normaal te kunnen zien. 
  • Vitamine B3 (Niacine) komt in functie veel overeen met vitamine B2. Vitamine B3 helpt bij het gezond houden van de huid, is goed voor de slijmvliezen en ondersteund de gemoedstoestand, concentratievermogen, het geheugen en een goede geestelijke balans.  
  • Vitamine B5 (Pantotheenzuur) helpt energie vrij te maken uit de voeding en kan het gebrek aan energie helpen verminderen. Vitamine B5 is ook betrokken bij verschillende psychologische functies en draagt daarom onder meer bij aan de geestelijke veerkracht en is goed voor het concentratievermogen.
  • Vitamine B6 is van belang voor de vorming van rode bloedcellen, draagt bij aan een goede energievoorziening in de spieren, reguleert mede de activiteit van hormonen en zorgt mede voor een goed weerstand. Daarnaast is vitamine B6 gunstig voor de eiwit- en glycogeenstofwisseling, helpt het bij geestelijke inspanning, is het goed voor het zenuwstelsel en draagt het bij aan fitheid.
  • Biotine (vitamine B8) draagt bij aan de instandhouding van een normale huid en bij normale haargroei. Ook helpt biotine bij het behoud van normale slijmvliezen en ondersteunt het psychologische functies en de werking van het zenuwstelsel. 
  • Foliumzuur (vitamine B11) wordt gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of een zwangerschapswens hebben, omdat het bijdraagt tot de groei van het ongeboren kind tijdens de zwangerschap. Daarnaast ondersteunt foliumzuur de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes en draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.
  • Vitamine B12 (Cobalamine) zorgt mede voor een goede weerstand en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Vitamine B12 is essentieel bij de aanmaak van rode bloedcellen en ondersteunt de opbouw van zenuwen. Omdat vitamine B12 voorkomt in dierlijke voeding, kunnen vegetariërs, flexitariërs en veganisten aanvulling van vitamine B12 op hun voeding gebruiken.

200 Vitamine B