Vitamine D3

Vitamine D3 ondersteunt het immuunsysteem en is goed voor de spieren

Vitamine D3 zorgt mede voor een goede weerstand en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Vitamine D3 verhoogt de calciumopname in de botten en helpt bij het behouden van sterke botten en tanden.

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine en één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan maken. Het wordt in de huid gevormd onder invloed van uv-straling. Hoe meer zon op de onbedekte huid schijnt, hoe meer vitamine D wordt aangemaakt. Daarom wordt deze vitamine ook wel de ‘zonnevitamine’ genoemd. Vitamine D komt in de voeding voor in twee vormen: vitamine D2 (ergocalciferol, plantaardige vorm) en vitamine D3 (cholecalciferol, dierlijke vorm).

Ben je op zoek naar een geschikt vitamine D-supplement dat aansluit op jouw behoefte? Bij AOV is het in verschillende vormen en doseringen te koop.

Waar komt vitamine D3 in voor?

Hoewel zonlicht de belangrijkste bron van vitamine D is, komt vitamine D3 ook in de voeding voor, met name in (vette) vis. Vitamine D2 wordt gevormd in bepaalde paddenstoelen en schimmels.

Vitamine D3 is de meest natuurlijke en actieve vorm. Daarom heeft AOV verschillende producten met vitamine D3 in het assortiment. Het kan gunstig zijn om vitaminesupplementen te nemen als aanvulling op de voeding. Om de vetoplosbare vitamine D3 zo goed mogelijk op te nemen, kunnen de supplementen het best gecombineerd worden met vetrijk voedsel, zoals maaltijden waarin olijfolie wordt gebruikt.

Te koop als vegacaps, tablet of druppels 

AOV verkoopt vitamine D3 in verschillende vormen. Je kunt kiezen tussen vegacaps, tabletten en druppels. Kies jij voor puur? De voedingssupplementen van AOV met een wit etiket zijn vrij van synthetische geur-, kleur-, en smaakstoffen. De capsules van AOV zijn ook plantaardig, dus ook geschikt bij een vegetarische en veganistische leefstijl. Per product vind je uitgebreide informatie en het dichtstbijzijnde verkooppunt van het supplement.

Vitamine D3 kopen: diverse soorten

Vrouwen boven de 50, zwangere vrouwen, mensen met een donkere huidskleur en mensen die onvoldoende zonlicht op de huid krijgen, maken te weinig vitamine D aan en/of krijgen te weinig vitamine D binnen en geldt het advies om 10 mcg extra vitamine D in te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van een supplement. Voor mannen en vrouwen vanaf 70 jaar geldt het advies om dagelijks 20 mcg extra vitamine D in te nemen.

De 400-Vitamine D3-lijn van AOV is er als aanvulling op je dagelijkse voeding. Het is belangrijk om zo gevarieerd mogelijk te eten.

Kun je wat extra’s gebruiken? Kies dan voor een supplement dat past bij jouw behoefte. De vitamine D3-supplementen van AOV zijn onder meer als vegacaps te koop, in 401 Vitamine D3 10 mcg en 402 Vitamine D3 25 mcg. De vegacaps capsules zijn vrij van kunstmatige hulp- en vulstoffen met puur en alleen de nutriënten die jij nodig hebt. 404 Vitamine D3 (15 mcg) en 405 Vitamine D3 (15 mcg) zijn verkrijgbaar in de vorm van een tablet. Het voordeel van de tabletten is dat ze erg klein zijn en makkelijk in te nemen.

408 Vitamine D3 druppels (10 mcg) en 409 Vitamine D3 druppels (25 mcg) zijn eenvoudig te doseren en in te nemen Vitamine D3-druppels. Ze kunnen goed bijvoorbeeld yoghurt of kwark gemengd worden.

422 Vitamine D3 en 423 Vitamine D3 (75 mcg) bevatten een hoge dosering Vitamine D per vegacap of tablet. Vitamine D3 is daarnaast te vinden in 421 Vitamine D3 & K2, 1027 Schildkliernorm en in alle multivitaminen en mineralen van AOV.

Vitamine D3