500 Mineralen

Mineralen en spoorelementen ondersteunen je gezondheid

Mineralen, zoals magnesium, koper en mangaan, zijn net als bepaalde vitamines belangrijk voor de energiestofwisseling. Daarnaast kunnen mineralen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van kinderen. Zo is calcium van belang voor de normale groei en ontwikkeling van botten, draagt jodium bij aan de normale groei van kinderen en ondersteunt ijzer de normale cognitieve ontwikkeling van kinderen. 

Je lichaam kunt zelf geen mineralen en spoorelementen aanmaken, daarom moet je ze binnenkrijgen via je voeding. De mineralen die je lichaam nodig heeft via de voeding, zijn: magnesium, calcium, fosfor, kalium, natrium en chloor. Spoorelementen zijn de mineralen je lichaam minder van nodig heeft via de voeding, hieronder vallen: ijzer, jodium, koper, zink, selenium, mangaan, molybdeen, chroom en fluoride. Ben je op zoek naar een geschikt mineralensupplement dat aansluit op jouw behoefte? Bij AOV is het in verschillende vormen en doseringen te koop.

Wat is de functie van de mineralen en spoorelementen in de supplementen van AOV?

Mineralen
  • Magnesium: speelt een rol bij de aanmaak van bot, ondersteunt een normale spierwerking en helpt bij de overdracht van zenuwprikkels.
  • Calcium: is van belang voor de samenstelling en instandhouding van de botten en ondersteunt een goede werking van zenuwen en spieren.
  • Kalium: ondersteunt een normale bloeddruk, is belangrijk voor een normale spierwerking en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.
Spoorelementen
  • Zink: ondersteunt het lichaam bij de opbouw van eiwitten en speelt een rol in weefselgroei en -ontwikkeling. Het zorgt mede voor een goede werking van het immuunsysteem en helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast draagt zink bij aan de normale weerstand tegen stress.
  • Selenium (seleen): functioneert als antioxidant, helpt lichaamscellen beschermen tegen invloeden van vervuiling, zonlicht en andere invloeden van buitenaf.
  • Chroom: helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden en is betrokken bij de energiestofwisseling in het lichaam.
  • IJzer: zorgt mede voor een normale werking van het afweersysteem, helpt energie vrij te maken uit de voeding en helpt bij de vorming van hemoglobine (rode bloedcellen bevatten veel hemoglobine). IJzer geeft het bloed zijn rode kleur.
  • Jodium: heeft een belangrijke rol voor de productie van schildklierhormonen, is belangrijk voor de normale groei van kinderen, en is van belang voor het zenuwstelsel en de energiestofwisseling.

Waar komen mineralen en spoorelementen in voor?

Mineralen komen in de natuur voor in gesteenten. Mineralen komen via planten en dieren in kleine hoeveelheden in onze voeding terecht. Soms kan onze voeding aanvulling gebruiken van extra mineralen. Een voedingssupplement kan dan nuttig zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij zwangerschap, borstvoeding, uitzonderlijk hoge sportprestaties, (langdurig) medicijngebruik en voor vegetariërs en veganisten die mogelijk onvoldoende mineralen via de voeding binnen krijgen. Hebben vegetariërs risico op een tekort aan ijzer vanuit de voeding? Als je minder vlees of vegetarisch eet, kan je alsnog genoeg ijzer binnenkrijgen. Zolang je voldoende ijzer uit andere producten haalt, zoals eieren, noten, peulvruchten, tofu en groene bladgroente, is de kans op een ijzertekort vanuit de voeding klein. Als je toch minder ijzer via de voeding binnenkrijgt, kun je dit aanvullen met een voedingssupplement. AOV heeft een divers aanbod aan mineralen en spoorelementen, zodat jij de aanvulling vindt die het beste bij jou past.

Mineralen kopen: diverse soorten

AOV kiest voor mineralen met organische verbindingen. Organisch gebonden mineralen, zoals mineraalcitraten, -orotaten, - fumaraten, -gluconaten en -aminozuurchelaten, worden goed door het lichaam herkend en opgenomen. Bij de producten wordt altijd de elementaire hoeveelheid vermeld. Dit is de hoeveelheid van het pure mineraal dat uit de totale organische verbinding aan het lichaam geleverd wordt.

Kun je wat extra’s gebruiken? Kies dan voor een supplement dat past bij jouw behoefte. De mineraalsupplementen van AOV zijn onder meer als vegacaps te koop. De vegacaps capsules zijn vrij van kunstmatige hulp- en vulstoffen met puur en alleen de nutriënten ter aanvulling op jouw dagelijkse voeding. De mineralen in vegacaps zijn te herkennen aan het witte etiket. Magnesiumsupplementen zijn ook in tabletvorm verkrijgbaar. Het voordeel van de mineraaltabletten is dat ze erg klein zijn en makkelijk in te nemen. Liever een zuigtablet? Dan kun je kiezen voor 535 Zink-Extra zuigtabletten. In vloeibare vorm verkopen wij 580 Jodium Nascent als druppels die makkelijk opgenomen worden. De supplementen aanvullen met vitamines? De mineralen zijn ook te vinden in alle multivitaminen en mineralen van AOV.

Te koop als vegacaps, tabletten, zuigtabetten en druppels

AOV verkoopt mineralen en spoorelementen in verschillende vormen. Je kunt kiezen tussen vegacaps, tabletten, zuigtabletten en druppels. Kies jij voor puur? De voedingssupplementen van AOV met een wit etiket zijn vrij van synthetische geur-, kleur-, en smaakstoffen. De capsules van AOV zijn ook plantaardig, dus ook geschikt bij een vegetarische en veganistische leefstijl. Per product vind je uitgebreide informatie en het dichtstbijzijnde verkooppunt van het supplement.

500 Mineralen