Welke voedingsstoffen ondersteunen mijn schildklier?

De functie van de schildklier

De schildklier is een orgaan in de hals, die bekend staat om zijn vlinderachtige vorm. Voor je gezondheid is het belangrijk dat je schildklier goed werkt. De schildklier maakt de schildklierhormonen T4 (thyroxine) en T3 (tri-joodthyronine) aan en geeft deze hormonen af aan het bloed, zodat alle organen en weefsels worden bereikt. In de c-cellen van de schildklier wordt het hormoon calcitonine aangemaakt.

 

undefined

Hoe kan ik de aanmaak van schildklierhormonen ondersteunen? 

De schildklier heeft onder meer jodium en selenium nodig voor een normale productie van schildklierhormonen. 

Selenium (seleen)

Selenium is niet alleen goed voor de schildklier, maar heeft ook een positieve invloed op het immuunsysteem en fungeert als anti-oxidant. Paranoten zijn een grote bron van selenium, maar het komt ook voor in vlees, vis, groenten, volkoren graanproducten, zuivel, noten en zaden. Wanneer je gezond eet, krijg je over het algemeen voldoende selenium binnen. 

Vegacaps met selenium

Mocht je een aanvulling op je dagelijkse voeding kunnen gebruiken, dan zijn er verschillende supplementen met selenium die kunnen voorzien in je behoefte. Denk hierbij aan de vegacaps 520 Selenium (200 mcg) en 523 Selenium & Vitamine E (100 mcg / 300 ie). Deze plantaardige capsules bevatten geen of zo min mogelijk hulpstoffen. 

Jodium

Jodium is essentieel voor de productie van schildklierhormonen, bevordert de energiestofwisseling en speelt een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit. In Nederland krijg je genoeg jodium binnen door het eten van brood, zuivel, vis en eieren. Per dag heeft je schildklier zo'n 150 microgram jodium nodig (vanaf 9 jaar). Een snee brood bevat al ongeveer 24 mcg jodium en een gekookt ei zo'n 18 mcg. 

Wanneer je op zoek bent naar een supplement met jodium, dan zijn de 580 Jodium Nascent druppels misschien wel wat voor jou. 

Supplement met jodium en selenium gecombineerd: 1027 Schildkliernorm

Wil je jouw schildklier ondersteunen door middel van een supplement? 1027 Schildkliernorm van AOV jodium en selenium, die goed zijn voor de schildklier. Het is een uitgebreid supplement, samengesteld met verschillende vitamines, mineralen en kruidenextracten. Deze vegacaps zijn geschikt voor vegetariërs en zijn vrij van hulp- en vulstoffen. 

Meer weten over hormonen

Wil je meer weten over hormonen of twijfel je welk supplement het beste aansluit op jouw behoefte? Dan helpen wij je graag bij een AOV-verkooppunt bij jou in de buurt. Hier krijg je professioneel advies van een van onze AOV-specialisten.