Welk supplement met magnesium past goed bij mij?

Wat is magnesium en waar is magnesium goed voor?

De werking van het mineraal magnesium in het lichaam betreft functies voor veel verschillende lichaamsprocessen, van de energiestofwisseling tot de gemoedstoestand. Daarnaast speelt magnesium een rol in het celdelingsproces, bij het opbouwen van lichaamseiwit en bij het behouden en opbouwen van sterke tanden. Het is dus niet voor niets dat het lichaam relatief veel magnesium bevat: zo’n 20-28 gram. Het grootste deel hiervan bevindt zich in het skelet. Verder komt magnesium voor in de spieren en in het zenuwstelsel. Ongeveer 1% van het magnesium bevindt zich in het bloed. 

Waar zit magnesium in?

Een gevarieerd voedingspatroon is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Dat geldt ook voor het binnenkrijgen van magnesium. Ons lichaam maakt namelijk zelf geen magnesium aan, we moeten het dus uit diverse voedingsmiddelen halen. Voorbeelden van voedingsmiddelen die magnesium bevatten, zijn (groene) groente, noten, peulvruchten, vlees, graan- en melkproducten.

Magnesiumsupplementen: kiezen uit vegacaps en tabletten

Wij van AOV verkopen magnesium in verschillende vormen. Je kunt kiezen tussen vegacaps en tabletten. 80% van de voedingssupplementen van AOV heeft een plantaardige capsule. Hierdoor zijn er zo min mogelijk of geen hulpstoffen nodig. De meeste supplementen met deze vegacaps zijn geschikt bij een vegetarische/veganistische leefstijl.

 

Vrouw die supplement gaat innemen

Vegacaps met magnesium

510 Magnesium AC: vegacaps met 120 mg magnesium

De magnesium supplementen met glycinaat van AOV bevatten per vegacaps een organisch, aminozuurgebonden vorm van magnesium. 510 Magnesium AC levert 120 mg magnesium per vegacaps. De vegacaps zijn hypoallergeen en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

511 Magnesium Pidolaat: ondersteuning voor de spieren en botten

511 Magnesium Pidolaat bevat organisch gebonden magnesium pidolaat. Uit pidolaat wordt hydroxyproline gevormd. 

Tabletten met magnesium

512 en 513 Magnesium AC & Citraat: organisch gebonden magnesium

De supplementen met magnesium AC en citraat van AOV bevatten organisch gebonden magnesium aan het aminozuren glycinaat en aan citraat. 512 Magnesium AC & Citraat levert 150 mg magnesium per tablet. Liever een grootverpakking? Kies dan voor 513 Magnesium AC & Citraat, deze bevat 180 tabletten in plaats van 60.

Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Benieuwd wat een supplement voor jou kan betekenen? Lees het in ons blog: Kan magnesium bijdragen aan je energieniveau?

Magnesium gecombineerd met andere vitamines en mineralen

Magnesium zit niet alleen in onze enkelvoudige supplementen, maar ook in al onze multi's. Met 105 One Daily heb je bijvoorbeeld een multivitaminesupplement ter aanvulling op de dagelijkse voeding, die je een uitgebalanceerde combinatie van vitamines en mineralen biedt. Handig! 

Meer weten over energie en vermoeidheid?

Ben jij benieuwd welke vitamines en mineralen het gebrek aan energie kunnen helpen verminderen? We hebben ze voor je op een rij gezet in ons FAQ: Welke voedingssupplementen ondersteunen bij vermoeidheid?

 

Lees ook andere veelgestelde vragen
Wil jij jouw goede nachtrust ondersteunen? Lees dan onze lekker slapen tips: deel 1 en deel 2.
Lees onze andere blogs over energie

AOV-specialist bij jou in de buurt

Twijfel je welk supplement het beste aansluit op jouw behoefte of wil je een professioneel advies van een van onze AOV-specialisten? Dan helpen wij je graag bij een AOV-verkooppunt bij jou in de buurt.