Wat is kurkuma?

De werking van kurkuma (curcuma)

Kurkuma ondersteunt het immuunsysteem. Het helpt het spijsverteringssysteem en de gewrichten gezond te houden.*

*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Kurkuma

Hoe gebruik ik kurkuma?

De wortel van de curcumaplant kan als specerij verwerkt worden in diverse gerechten of dranken. Het wordt ook steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor thee of in een ‘Golden Milk’. Golden Milk is een van oorsprong Indiase drank waarbij curcuma poeder met andere specerijen gemengd wordt in verwarmde (plantaardige) melk.

Benieuwd hoe je Golden Milk eenvoudig zelf maakt? Hieronder vind je een recept!

Ingrediënten voor 1 grote kop Golden Milk:

- 200 ml amandelmelk
- 2 kardemompeulen, gekneusd
- 1 kaneelstokje
- 1 cm gember in plakjes
- 0,5 tl biologisch kurkumapoeder
- Snufje zwarte peper
- 1 tl honing

gebruik van kurkuma

Zo maak je het:

Plet de kardemom met de platte kant van je mes of in een vijzel. Voeg de amandelmelk samen met de specerijen en honing in een steelpannetje. Houd het geheel zachtjes tegen de kook aan op een laag vuurtje totdat het warm is. Zeef de Golden Milk en giet het vervolgens in een grote mok of glas. Geniet ervan!

Tip: drink je liever een kurkuma latte? Vervang dan de amandelmelk door havermelk. Schuim een beetje extra havermelk op en giet dit over je warme drank. Garneer met een snufje kaneel en geniet van je kurkuma latte!

Kurkuma in voedingssupplementen, curcuma poeder & het verschil met curcumine

Kurkuma kun je ook goed via voedingssupplementen innemen. Het voordeel van voedingssupplementen is dat deze een hogere dosering curcumine bevatten. Curcumine is het belangrijkste bestanddeel van kurkuma. Een voedingssupplement met kurkuma is een goede aanvulling op de voeding en geeft ondersteuning voor de spijsvertering, gewrichten, en het immuunsysteem.*

Welk kurkuma-supplement past het beste bij mij?

Er zijn verschillende varianten van voedingssupplementen met kurkuma. De meest gebruikte variant is een puur extract van Curcuma Longa of kurkuma in combinatie met zwarte peper.

801 Curcuma Longa-extract: hoog gedoseerd

801 Curcuma Longa-extract bevat een hoge dosering van 600 mg curcuma per vegacaps. Een puur kurkuma-extract kan bijvoorbeeld gebruikt worden ter ondersteuning van de spijsvertering*.

kurkuma naar supplement

811 Curcuma Longa- & Zwarte peper-extract: goed opneembaar

811 Curcuma Longa- & Zwarte Peper-extract is hooggedoseerd met 600 mg kurkuma per vegacaps en ondersteunt de gewrichten*. Door de toevoeging van het natuurlijke specerij zwarte peper-extract is het goed opneembaar.

831 Curcuma Longa Fytosomaal: goed voor het zenuwstelsel

831 Curcuma Longa Fytosomaal bevat 500 mg Curcuma longa-extract en een fosfolipiden-complex per dagdosering. Dit voedingssupplement met kurkuma is ingekapseld in een vettige structuur: de fytosomale kurkuma variant. De vettige structuur komt overeen met de vettige structuur van het zenuwstelsel. Dit supplement kan worden gebruikt ter ondersteuning van het zenuwstelsel*.

Meer weten over het ondersteunen van je immuunsysteem?

AOV hecht veel belang aan persoonlijk advies en het jou zo goed mogelijk informeren. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen bijvoorbeeld met kurkuma. Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en neem een kijkje in ons assortiment energie en weerstand supplementen.

AOV-specialist bij jou in de buurt

Twijfel je welk supplement het beste aansluit op jouw behoefte of wil je een professioneel advies van een van onze AOV-specialisten? Dan helpen wij je graag bij een AOV-verkooppunt bij jou in de buurt.

*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie