Wanneer kan ik het beste mijn supplementen innemen?

Supplementen met vitamine D & E: het beste tijdens je maaltijd innemen

De vitamines D en E zijn in vet oplosbaar. Dat betekent dat jouw lichaam ze beter opneemt in combinatie met een beetje vet. Daarom kun je deze supplementen het beste tijdens (of net na) je maaltijd innemen. Want in jouw ontbijt, lunch of avondeten zit vaak (een beetje) vet. Dus: vitamines die in vet oplossen, neem je in met een beetje vet.

Wist je dat: het bij sommige voedingssupplementen beter is om ze niet in combinatie met de voeding in te nemen? Het wordt aangeraden om aminozuren, zoals L-Tryptofaan en Taurine, op een lege maag in te nemen. Zo voorkom je competitie met andere aminozuren.

Klok

Vitamine C & B: wateroplosbaar, neem bij je ontbijt of lunch 

Vitamine C is in wateroplosbaar. Daarvan is bekend dat je het beter tijdens de maaltijd kunt slikken, omdat het de opname van ijzer uit je maaltijd verhoogt. Zo is het handig om vitamine C bijvoorbeeld ochtends bij het ontbijt of ’s middags bij de lunch in te nemen. De andere wateroplosbare vitamines kun je ook tijdens je maaltijd nemen of als het jou beter uitkomt op een ander moment.

Ook vitamine B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur) en B12 zijn de wateroplosbare vitamines. De wateroplosbare vitamines zitten juist in het vocht dat in voedingsmiddelen zit. Het lichaam kan deze wateroplosbare vitamines (met uitzondering van vitamine B12) niet goed opslaan. Een teveel verlaat het lichaam via de urine. 

Meer weten over de gezondheidsvoordelen van vitamine B? Lees ons blog over welke vitamines B jouw energieniveau kunnen ondersteunen!

Wist je dat: AOV Vitamine B12 verkoopt in verschillende vormen. Je kunt kiezen uit vegacaps, tabletten en zuigtabletten.

Supplementen met magnesium, ijzer, koper, selenium en zink kunnen op elk moment van de dag worden ingenomen 

Voor de supplementen met de mineralen magnesium, ijzer, koper, selenium of zink maakt het niet zoveel uit op welk moment van de dag je ze slikt. Veel mensen slikken magnesium ‘s avonds voor het slapengaan, maar dat hoeft dus niet per se.

1002 Slaapnorm: helpt om lekker te slapen, 's avonds innemen 

Het voedingssupplement Slaapnorm van AOV neem je ‘s avonds voor het slapengaan. 1002 Slaapnorm van AOV bevat valeriaan-extract, dat kan helpen om lekker te slapen*. Het helpt te ontspannen en kan helpen bij het creëren van rust in periodes van stress*. Dit supplement bevat daarnaast vitamine B3 en B6.

*Deze gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Supplementen

Vitamines en mineralen die helpen voor energie en weerstand

Op zoek naar voedingssupplementen om je energieniveau of immuunsysteem te ondersteunen? De vitamines B2B3B5B6 en B12vitamine C en de mineralen magnesium en ijzer dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. Vitamine B11 (foliumzuur)vitamine B12vitamine Cvitamine D3 en de mineralen ijzerselenium (seleen)koper en zink zorgen mede voor een goede weerstand.

Meer weten over deze vitamines en mineralen? We leggen het voor je uit in ons FAQ: Welke voedingssupplementen ondersteunen mijn weerstand?

Bronnen van de vitamines B en C

Om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen is een gezond en gevarieerd voedingspatroon is belangrijk. B-vitamines haal je onder meer uit volkoren granen, bonen, linzen, biergist en bananen. Ook in dierlijke producten zoals vlees en eieren vind je deze vitamines. Vitamine C halen we uit groente, fruit en aardappelen. 

Benieuwd in welke voedingsmiddelen veel vitamine C zit? Dat lees je in ons blog over vitamine C-bommetjes!

Op zoek naar een voedingssupplement? 

Een gezonde voeding en levensstijl zijn de basis voor het behoud van goede weerstand en energie. Bepaalde voedingssupplementen kunnen hier een aanvulling op bieden. Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en energie en neem een kijkje op onze Weerstand en Energie pagina.