Contact

Stel ons je vragen

Je kan ook een bericht sturen door middel van onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen jouw e-mail dan zo snel mogelijk beantwoorden

Ik bevestig dat de gegevens die hierboven zijn ingevoerd correct zijn. Ik heb de het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met veelgestelde vragen.

Voldoende slapen, gezond en gevarieerd eten en regelmatig sporten: het is allemaal belangrijk voor het behoud van onze gezondheid. Uit voeding krijgen we vitaminen en mineralen die we nodig hebben om gezond te blijven. Maar dat is soms wel iets makkelijker gezegd dan gedaan! Een beetje ondersteuning op je dagelijkse voeding kan fijn zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een multivitaminesupplement. Maar welke multi kies je dan? Wij van AOV helpen je graag bij het zoeken naar de multivitamine die goed aansluit op jouw behoeftes. We zetten onze multi's voor je op een rij in dit FAQ. 

Lees verder 

Vitamine C (ascorbinezuur) is één van de bekendste vitamines. Dat is omdat het tal van effecten op de gezondheid heeft zoals het ondersteunen van je immuunsysteem. Een vitamine C tekort via de voeding komt nauwelijks voor. Wanneer je toch niet voldoende vitamine C via de voeding binnenkrijgt kan een voedingssupplement een goede aanvulling zijn. Wanneer je op zoek bent naar een voedingssupplement met vitamine C dat voor jou het geschikt is, dan kan dit artikel je misschien helpen. AOV heeft namelijk verschillende doseringen en vormen van vitamine C, zo ook niet-zure varianten. Een supplement met vitamine C is er als aanvulling op de dagelijkse voeding. Kan jouw lichaam wel wat extra vitamine C gebruiken? Wij van AOV vertellen je graag meer over deze vitamine en zetten onze supplementen met vitamine C voor je op een rij. 

Lees verder 

Zink is een bekend mineraal dat vaak voorkomt in voedingssupplementen. Dat is omdat zink diverse gezondheidsvoordelen kent. Zo ondersteunt zink je immuunsysteem, helpt het bij het behouden van sterke botten en voedt het de huid van binnenuit. Dit artikel kan je misschien helpen wanneer je op zoek bent naar een zinksupplement, maar je nog niet weet welke bij jou past. AOV heeft supplementen met verschillende vormen en doseringen van zink. Van enkelvoudig voedingssupplement tot multivitamine, allemaal ter aanvulling op de dagelijkse voeding. We zetten onze supplementen met zink voor je op een rij in dit artikel. 

Lees verder 

Ieder jaar, op de laatste zondag van maart, gaat de zomertijd in in Nederland. Dat betekent dat we een uurtje korter kunnen slapen ten opzichte van de wintertijd. Maar gelukkig worden de dagen dan weer langer en lichter. Dat is alleen maar goed, toch? Of heeft de zomertijd ook een minder fijne invloed op onze biologische klok? Bij AOV zochten we het voor je uit en verzamelden we de beste tips om je lichaam te helpen aanpassen aan het tijdsverschil. 

Lees verder 

Een gezonde en gevarieerde levensstijl is belangrijk voor je immuunsysteem en een energiek gevoel. Genoeg bewegen en slapen, gezond eten en voldoende water drinken: het hoort er allemaal bij. Het kan zijn dat we hier soms een beetje hulp bij kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van voedingssupplementen met vitamines en mineralen ter aanvulling op de dagelijkse voeding. Maar op welk moment van de dag kun je het beste je voedingssupplementen innemen? Maakt het uit hoe laat je ze slikt? Wij van AOV zochten het voor je uit. Bij de voedingssupplementen van AOV staat op de verpakking vermeld wanneer je deze het beste kunt innemen en doseren. In dit FAQ lichten we het voor bepaalde vitamines en mineralen verder toe. 

Lees verder 

Je kent kurkuma (of curcuma) misschien als smaakmaker in curry's. Ook zorgt kurkuma voor de typische gele kleur van dit gerecht. Naast de smaak en kleur die kurkuma heeft, wordt het in India ook al duizenden jaren vanwege uiteenlopende gezondheidsdoeleinden gebruikt. Ben jij op zoek naar een voedingssupplement met kurkuma en ben je benieuwd welke bij jou past? Wij van AOV vertellen je graag meer over kurkuma en zetten onze supplementen met kurkuma voor je op een rij. 

Lees verder 

Vitamine D-supplementen zijn er bij AOV in verschillende doseringen en vormen. Wanneer je wilt weten welk vitamine D supplement voor jou geschikt is, dan kan dit artikel je misschien helpen. Denk aan vegan vitamine D3 in gemakkelijk en goed opneembare oliedruppels. We zetten de voedingssupplementen met vitamine D voor je op een rij. Zo kun jij een geschikt supplement met vitamine D kiezen die aansluit op jouw persoonlijke behoefte. 

Lees verder 

Magnesium is een belangrijk mineraal en heeft in ons lichaam vele functies. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Daarom hebben we magnesium nodig via de voeding voor allerlei processen, het helpt het behouden van normale spierwerking en sterke botten. Denk jij eraan om naast jouw dagelijkse voeding een magnesiumsupplement te gebruiken? Wij helpen je graag verder en zetten in dit FAQ onze magnesiumsupplementen voor je op een rij. 

Lees verder 

Vitamine B12 (cobalamine) staat ook wel bekend als één van de ‘energie-vitamines’, omdat deze vitamine bijdraagt aan extra energie bij vermoeidheid. Deze vitamine is multifunctioneel, zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor het zenuwstelsel. Denk jij erover na om een supplement met vitamine B12 te nemen? Wij van AOV helpen je kiezen en zetten onze supplementen met vitamine B12 voor je op een rij in dit FAQ. 

Lees verder 

De schildklier heeft een aantal stoffen nodig om normaal te kunnen functioneren. Zo zijn jodium en selenium (seleen) mede nodig voor een normale productie van schildklierhormonen en de normale werking van de schildklier. Maar welke hormonen maakt de schildklier aan? In de schildklier worden de hormonen T4 en T3 gemaakt. Wanneer je schildklier goed werkt, maakt het dag en nacht voldoende schildklierhormonen aan. Lees verder 

Ons lichaam is een samenspel van verschillende processen. Hormonen spelen hier een belangrijke rol in. Ze regelen namelijk tal van functies in ons lichaam. We hebben ongeveer 100 verschillende hormonen. Maar wat zijn hormonen eigenlijk en wat is de functie van hormonen in ons lichaam? Wij van AOV vertellen je er in dit artikel alles over. Lees verder 

Dat mag zeker. De flacon, dop en het etiket zijn allemaal weer recyclebaar en kunnen bij het plastic afval. Wil je er zeker van zijn dat scheiden door het afvalverwerkingsbedrijf goed verloopt? Verwijder dan het etiket van de verpakking en werp de dop, het etiket en de flacon apart van elkaar bij het plastic afval.

Goed punt en wij streven ernaar alle materialen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Jouw vraag betreft ongeveer 10 van onze 165 supplementen. Dit zijn allemaal kleine capsules of tabletjes, omdat de dosering van deze supplementen veelal in microgrammen is. Bijvoorbeeld vitamine B12, of vitamine D3. 10 Supplementen zijn te weinig om speciaal naar een kleinere verpakking over te stappen, omdat je die alleen in grote hoeveelheden kunt bestellen en dat is ook zonde. Bovendien kunnen we dan niet meer alle informatie op het etiket kwijt en we willen graag voldoen aan de minimale lettergrootte voor etiketteksten. Hopelijk geeft dit antwoord op je vraag.

Jouw vraag beantwoorden we in het stukje over ‘eerste keuze rPET, tweede keuze glas’ op deze pagina. Hierin leggen we uit waarom rPET onze eerste keuze is.

Als dat mogelijk zou zijn, is dat best een goed idee. Papier is alleen geen goede optie voor de houdbaarheid en kwaliteit van het supplement. Het goede nieuws is dat de rPET verpakkingen weer 100% recyclebaar zijn en je kunt ze dus met het andere plastic afval scheiden. Leuk dat je met ons meedenkt!

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een normale werking van je weerstand (ook wel immuunsysteem of afweersysteem genoemd). Vitamines en mineralen haal je uit je voeding, maar soms kan het nuttig zijn om je weerstand te ondersteunen door je voeding aan te vullen met een voedingssupplement. Maar welke vitamines en mineralen helpen je immuunsysteem? Wij van AOV zetten graag duidelijk voor je op een rijtje wat de vitamines C, B6, B11 (foliumzuur), B12 en D3 en de mineralen ijzer, selenium, zink en koper voor positieve invloed hebben op jouw weerstand. 

Lees verder 

Belangrijke vitamines De vitamines B6, B11, B12, C en D3 zijn belangrijk voor je weerstand. Deze essentiële voedingsstoffen komen voor in je eten en drinken. Vitamines zijn nodig om gezond te blijven en speelt bijvoorbeeld vitamine B11 (foliumzuur) ook een rol in de weefselgroei en –ontwikkeling. In totaal hebben dertien stoffen de naam vitamine gekregen. Het lichaam kan vitamines over het algemeen niet zelf aanmaken (met uitzondering op vitamine K, A en D). Het is daarom belangrijk om te letten op je vitamine-inname, zodat je immuunsysteem optimaal kan werken. Met een gevarieerde voeding krijgt men voldoende vitamines binnen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je inname van groente en fruit te verhogen, om zo bepaalde vitamines binnen te krijgen die je weerstand helpen. Een voedingssupplement kan ook een aanvulling hierop zijn.

Mineralen en vitamines hebben veel overeenkomsten. Zo zijn ze beide voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Bepaalde mineralen zijn ook nodig voor de groei en ontwikkeling. Het belangrijkste verschil is dat vitamines uit de levende natuur komen, waar mineralen vanuit de dode natuur worden opgenomen door planten of door dieren uit voeding of water. Mineralen krijg je binnen via je eten en drinken. Van bepaalde mineralen heeft je lichaam maar weinig nodig. Dit zijn spoorelementen. Je lichaam kan mineralen niet zelf aanmaken. Het is daarom belangrijk om een gevarieerd voedingspatroon aan te houden, om genoeg mineralen binnen te krijgen die je weerstand kunnen ondersteunen. Mineralen hebben meerdere gezondheidsvoordelen. De mineralen die je weerstand ondersteunen zijn: ijzer, koper, selenium en zink.

Het immuunsysteem is elke dag hard aan het werk om jouw lichaam te beschermen. Weerstand wordt ook wel immuunsysteem, afweersysteem of immuniteit genoemd. Er is dus geen verschil tussen weerstand en immuunsysteem. Je immuunsysteem wordt ook wel gezien als de natuurlijke weerstand en is een verdedigingsmechanisme in je lichaam dat zich verdedigt tegen invloeden van buitenaf. De cellen en moleculen van het immuunsysteem ondersteunen je weerstand. 

Lees verder 

Belangrijke vitamines De vitamines B6, B11, B12, C en D3 zijn belangrijk voor je weerstand. Deze essentiële voedingsstoffen komen voor in je eten en drinken. Vitamines zijn nodig om gezond te blijven en speelt bijvoorbeeld vitamine B11 (foliumzuur) ook een rol in de weefselgroei en –ontwikkeling. In totaal hebben dertien stoffen de naam vitamine gekregen. Het lichaam kan vitamines over het algemeen niet zelf aanmaken (met uitzondering op vitamine K, A en D). Het is daarom belangrijk om te letten op je vitamine-inname, zodat je immuunsysteem optimaal kan werken. Met een gevarieerde voeding krijgt men voldoende vitamines binnen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je inname van groente en fruit te verhogen, om zo bepaalde vitamines binnen te krijgen die je weerstand helpen. Een voedingssupplement kan ook een aanvulling hierop zijn.

Voor een energiek gevoel leef je gezond, slaap je genoeg, beweeg je voldoende en zorg je goed voor jezelf. Maar soms kun je hier een steuntje bij gebruiken. Ben jij benieuwd welke vitamines en mineralen jou kunnen ondersteunen bij vermoeidheid? Wij van AOV zetten graag voor je op een rij wat onder andere vitamine B12, C en magnesium voor positieve invloed kunnen hebben op de vermindering van de vermoeidheid en moeheid en hoe bijvoorbeeld koper en vitamine B6 je energieniveau kunnen ondersteunen. 

Lees verder