Welk zinksupplement past bij mij?

Het belang van zink

Zink is een mineraal, of een ‘spoorelement’ om precies te zijn. Een mineraal (of spoorelement) is een stof die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Dat betekent dat je het uit je voeding moet halen. Zink komt in kleine hoeveelheden voor in verschillende voedingsmiddelen. Zo zit het in zuivel, vlees en schaal- en schelpdieren (zoals oesters, dat zijn echte ‘zinkbommetjes’!) Als je op zoek bent naar plantaardige voeding met zink, dan kun je denken aan graanproducten zoals volkorenbrood, havermout, noten, pitten en linzen.   

Kiezen uit vegacaps en zuigtabletten

Zink is bij AOV verkrijgbaar in verschillende vormen, die allemaal goed opgenomen worden door ons lichaam. Je kunt kiezen tussen vegacaps en zuigtabletten. De voedingssupplementen met vegacaps van AOV met een wit etiket zijn vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen. De vegacaps zijn plantaardig en in de meeste gevallen geschikt bij een vegetarische/veganistische leefstijl. De tabletten zijn samengeperst. Kies het supplement dat bij jou past!

AOV's vegacaps met zink

530 Zink Picolinaat (30 mg): goed opneembare vorm van zink

Zink picolinaat (of picolinate) is een vorm van zink die gebonden is aan picolinezuur. Picolinezuur komt van nature in het lichaam voor. Zink gebonden aan picolinezuur is goed opneembaar. De vegacaps met zink ondersteunen je immuunsysteem, weerstand en koolhydraatmetabolisme. 530 Zink Picolinaat bevat 30 mg elementair zink per vegacaps. 

531 Zink Citraat (15 mg): vegacaps met organisch gebonden vorm van zink

Zink citraat wordt als organisch zinkzout goed opgenomen door je lichaam. 531 Zink Citraat levert 15 mg zink per dagdosering. Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en de natuurlijke afweer van het lichaam, draagt bij aan het concentratie-, en leervermogen en helpt de geest helder te houden.

Combinatie van zink picolinaat en citraat: 533 Zink-Mix

Ook deze vorm van zink is vrij van hulp- en vulstoffen. 533 Zink-Mix bevat een combinatie van zink picolinaat en zink citraat. Per vegacaps bevat het supplement 20 milligram aan elementair zink. 

536 Zink Bisglycinaat (15 mg): bevat aminozuurgebonden zink

536 Zink Bisglycinaat bevat een aminozuurgebonden vorm van zink en levert 15 mg elementair zink per vegacaps. Dit zinksupplement is vrij van hulp- en vulstoffen en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

537 Zink Citraat: 25 mg zink per vegacap

Dit zink supplement bevat 25 mg organisch gebonden zink per vegacaps. Zink citraat wordt als organisch zinkzout goed opgenomen door je lichaam waardoor het gemakkelijk in de lichaamscellen terecht komt. 537 Zink Citraat (25 mg) is vrij van hulp- en vulstoffen. 

551 Calcium & Magnesium & Zink Pidolaat: bijdrage aan de instandhouding van sterke botten

De verbinding van calcium, magnesium en zink met pidolaat wordt goed opgenomen in het lichaam en bereikt gemakkelijk de lichaamscellen. 551 Calcium, Magnesium & Zink Pidolaat is een voedingssupplement met mineralen in een organische, natuurlijk gebonden vorm. 

 

Zuigtabletten met zink van AOV

534 Zink-Extra & 535 Zink-Extra zuigtabletten: met vitamine C & bioflavonoïden 

De zink-zuigtabletten van AOV bevatten naast zink ook vitamine C, propolis (gemaakt door honingbijen), bioflavonoïden en vruchtenextracten van zwarte bes, rozenbottel en acerola-kers. Vitamine C zorgt mede voor een goede weerstand en ondersteunt het immuunsysteem tijdens en na fysieke inspanning*. 534 Zink-Extra zuigtabletten levert 6 mg zink en 300 mg vitamine C (ascorbinezuur) per dagdosering van 3 zuigtabletten. De 535 Zink-Extra zuigtabletten worden geleverd in een handige meeneemverpakking.

*Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg vitamine C naast de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C.

Zink in combinatie met andere vitamines en mineralen

Zink is ook te vinden in alle multivitaminen en mineralen van AOV en in verschillende complex-preparaten. 

Jouw zinksupplement gevonden?

Een gezonde voeding en levensstijl zijn de basis voor een goede weerstand. Een supplement met zink kan hier een aanvulling op zijn. Hopelijk weet je nu wat beter welke supplementen er voor je zijn. Je kunt ook nog kijken op onze productpagina met alle zinksupplementen.  

 

AOV-specialist bij jou in de buurt

Twijfel je welk supplement aansluit op jouw behoefte of wil je een professioneel advies van een van onze AOV-specialisten? Dan helpen wij je graag bij een AOV-verkooppunt bij jou in de buurt.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

 

Wellicht ook interessant voor jou:

Onze uitgebreide themapagina waar we je alles vertellen over weerstand en energie

Blogs:
Welke voedingssupplementen ondersteunen mijn weerstand?
Feiten en fabels over je weerstand
De invloed van slaap op je weerstand en energie
Fit de winter door, hoe doe je dit?