HomeOnze supplementenWeerstandBlogFAQWaar te koop?Over AOVAOV voor professionals

Fit de winter door, hoe doe je dit?

Een goede weerstand is het hele jaar door belangrijk, maar toch wordt er in de wintermaanden meer aandacht aan gegeven. Je hebt waarschijnlijk al voorbij horen komen dat je je immuunsysteem kunt ondersteunen om fit te blijven in de winter. Je wilt je weerstand ondersteunen in de wintermaanden, maar kunt wel wat tips gebruiken.

undefined

Want hoe kun je je weerstand ondersteunen in de wintermaanden? Daar zijn verschillende manieren voor. Denk aan sporten in de winter en gezonde, heerlijke wintermaaltijden eten. Je kunt je voeding aanvullen door een voedingssupplement met een weerstandsvitamine in te nemen, zoals vitamine B6, B11 (foliumzuur), B12, C of D3. Wij van AOV helpen je graag jouw weerstand te ondersteunen met de tips in dit blog.

Outdoor en indoor sporten in de winter

Warm bij de kachel blijven zitten is lekker, maar regelmatig sporten in de winter kan zorgen voor een fitter en energieker gevoel. Veel mensen vinden de kou en frisse buitenlucht lekker. Vind je de kou niet zo prettig, maar wil je toch in beweging blijven? Daar zijn meerdere manieren voor. Als je een loopband of trainingsmachine hebt, kun je daar een trainingsschema voor maken zodat je niet de deur uit hoeft voor een workout. Maar, fitnessapparatuur hoeft geen dure aankoop te zijn. Je kunt binnenshuis al lekker aan de slag met bijvoorbeeld een trainingsbal, springtouw, dumbell, weerstandsband of yogamat. Met een online workout én een playlist met energieke muziek, werk jij je zo in het zweet.

undefined

Buitenshuis zijn er ook genoeg mogelijkheden om aan je dagelijkse portie beweging te komen. Op een mooie winterdag kun je schaatsen of een sneeuwballengevecht houden. Vaak zijn wintersporten zo leuk, dat je niet eens doorhebt dat je aan het sporten bent. Daarnaast kun je buiten hardlopen of wandelen. Let er wel op om genoeg laagjes te dragen, vergeet je handschoenen niet en maak je spieren voor het sporten warm en los door een warming-up te doen.

Voeding voor je immuunsysteem

Gezond eten is belangrijk voor je weerstand. Probeer voldoende vezelrijke voeding te eten, zoals volkorenproducten, groenten, fruit en peulvruchten. De koudere maanden bieden veel gezonde wintergroenten. Denk aan aardperen, bloemkool, boerenkool, prei, koolraap, pastinaak, spruitjes, schorseneer, rode kool en wortelpeterselie. Laat deze heerlijke groenten de hoofdrol spelen in jouw winterse gerechten.

Vitamines die goed zijn voor je weerstand: B6, B11, B12, C en D3

Gezond eten, regelmatig bewegen, voldoende slapen en ontspannen zijn belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem. Je immuunsysteem heeft vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen werken, zoals de vitamines B6, B11 (foliumzuur), B12, C, D3 en de mineralen ijzer, koper, selenium (seleen) en zink. Deze vitamines en mineralen dienen met de voeding te worden ingenomen. 

Tip: in een multi zitten veel belangrijke vitamines en mineralen en krijg je gemakkelijk een aanvulling op je dagelijkse voeding.

Hoewel we de laatste jaren in Nederland meer groente en fruit eten, zijn er mensen die de richtlijn van 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag niet altijd haalt. Wanneer je (tijdelijk) niet alle vitamines en mineralen binnenkrijgt, kunnen voedingssupplementen een aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Een supplement kan dan bijvoorbeeld helpen om je weerstand op niveau te houden, zoals vitamine D of een supplement met vitamine C.

Extra vitamine D in de winter

Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en is één van de vitamines die het lichaam zelf onder invloed van zonlicht in de huid aanmaakt. Wanneer de zon minder krachtig is dan in de zomermaanden is een supplement met vitamine D een zinvolle aanvulling. Dit wordt door de Nederlandse Gezondheidsraad zelfs geadviseerd aan bepaalde groepen. Waarom dit zo is, leggen we uit in ons blog: Het belang van vitamine D.

Meer lezen over weerstand en energie:

FAQ: Welke voedingssupplementen ondersteunen mijn weerstand?
Blog: De invloed van slaap op je weerstand en energie

Ontdek welke supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en energie en neem een kijkje op onze Weerstand en Energie pagina.

© 2019 AOV. All rights reserved  —  Privacybeleid  —  Cookie Policy