HomeOnze supplementenWeerstandBlogFAQWaar te koop?Over AOVAOV voor professionals

Duurzamere verpakking!

Flacons van 100% gerecycled plastic (rPET)

Dit jaar vind je de supplementen van AOV terug in een duurzamere verpakking van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Door te kiezen voor rPET dragen we bij aan een meer circulaire economie. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden en daar worden wij blij van!

Wat is gerecycled plastic, rPET?

Opnieuw recyclebaar, draagt bij aan een circulaire economie Foodgrade, dus veilig en geschikt voor voeding en supplementen Gemaakt van drink- en waterflessen Dezelfde eigenschappen als PET, voor dezelfde gegarandeerde houdbaarheid Eerste keuze rPet, tweede keuze glas 

Het produceren en recyclen van glazen verpakkingen gaat gepaard met meer koolstof uitstoot. Ook het vervoer kost meer energie omdat glas meer weegt. 

Voor ons is rPET de eerste keuze als het gaat om duurzaam.Maak de oude verpakking eerst op!

De oude verpakking en de nieuwe versie zijn dit jaar naast elkaar verkrijgbaar in de overgangsfase. Als je de oude verpakking tegenkomt in de winkel maak deze dan eerst op. Want vanbinnen is deze namelijk hetzelfde, met dezelfde inhoud en samenstelling. Daarmee voorkom je dat de oude verpakkingen weggegooid wordt, want dat zou zonde zijn. Verandert er toch iets aan mijn samenstelling dan zie je dat aan deze oranje bol op deverpakking. Op de zijkant van het etiket lees je wat er precies veranderd is.

Flacon van 100% gerecycled plastic (rPET)

We hebben gekozen voor flacons die minder impact hebben op ons milieu. Vooralsnog zijn we het eerste voedingssupplementen-merk in Nederland dat deze stap zet, maar we hopen natuurlijk dat er nog velen volgen. Want elke stap telt! Wist je dat de huidige verpakking (dop, etiket en flacon) nu al recyclebaar is? We hebben alleen nu een stap extra gezet door onze nieuwe flacons te maken van 100% gerecycled plastic.

Zodra wij de mogelijkheid hebben om een dop te produceren van rPET, die garant staat voor dezelfde kwaliteit en houdbaarheid van onze supplementen, zijn wij de eerste om dat toe te passen. Etiketten zijn er wel van rPET, maar die zijn door de lijm- en verfsoort minder goed recyclebaar dan onze huidige etiketten.

Geen of zo min mogelijk hulpstoffen!

80% Van ons assortiment heeft een plantaardige capsule waardoor er geen of zo min mogelijk hulpstoffen nodig zijn. We grijpen deze verpakkingsswitch gelijk aan om het etiket aan te passen en dit duidelijker zichtbaar te maken.

Enkele populaire producten:

105 One Daily

105 One Daily is een multivitamine supplement ter aanvulling op de dagelijkse voeding die je een uitgebalanceerde combinatie van vitamines en mineralen levert.

28,95
253 B12 Adenosyl- & Methylcobalamine

Met de actieve vormen van vitamine B12 en foliumzuur in de vorm van een zuigtablet

21,95
316 Vitamine C 1.000

1.000 mg vitamine C per tablet met bioflavonoïden-complex en rozenbottel-poeder

30,95
421 Vitamine D3 & K2

421 Vitamine D3 & K2 bevatten de natuurlijke vorm van vitamine D en K

31,95
VRIJ VAN HULP/VULSTOFFEN
704 Visolie

704 Visolie bevat 1.000 mg visolie per capsule. De visolie wordt gewonnen uit duurzaam gevangen vis (ansjovis en sardines)

39,95
811 Curcuma Longa- & Zwarte peper

811 Curcuma Longa- & Zwarte Peper bevat 600 mg curcuma longa-extract per vegacaps

44,95
VRIJ VAN HULP/VULSTOFFEN
1027 Schildkliernorm

1027 Schildkliernorm bevat o.a. jodium en selenium voor een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier

34,60
VRIJ VAN HULP/VULSTOFFEN
1205 Probiotica Cranberry Complex

Nieuw! 1205 Probiotica Cranberry: een unieke combinatie van probiotica, cranberry en vitamine C

29,95

Zo min mogelijk hulpstoffen

Eenvoudig in te nemen

Vrij van allergenen

Geschikt voor vegetariër en veganist

Kies voor puur, kies AOV


Geen of zo min mogelijk hulpstoffen

AOV heeft ruim 165 voedingssupplementen. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule, waardoor er zo min mogelijk hulpstoffen nodig zijn; ze zijn vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. Echte pure supplementen dus!

Geschikt voor vegetariër en veganist

AOV maakt gebruik van plantaardige capsules, waardoor het grootste deel van de supplementen passen in een vegetarische of veganistische leefstijl.


Vrij van allergenen

Onze supplementen zijn, zoveel mogelijk, vrij van lactose, fructose, gluten en andere gangbare allergenen. Mocht het product van nature toch een allergeen bevatten, dan wordt dit duidelijk op het etiket vermeld.


Eenvoudig in te nemen

De plantaardige capsules kunnen eenvoudig worden opengemaakt. Hierdoor kan de inhoud worden vermengd met de voeding of opgelost worden in bijvoorbeeld water of yoghurt.

Antwoord op al jouw vragen

Is de nieuwe pot recyclebaar, mag het bij het plastic afval?

Dat mag zeker. De flacon, dop en het etiket zijn allemaal weer recyclebaar en kunnen bij het plastic afval. Wil je er zeker van zijn dat scheiden door het afvalverwerkingsbedrijf goed verloopt? Verwijder dan het etiket van de verpakking en werp de dop, het etiket en de flacon apart van elkaar bij het plastic afval.

Waarom zijn sommige potten groot en maar tot de helft of een kwart gevuld, is dat niet zonde van het materiaal?

Goed punt en wij streven ernaar alle materialen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Jouw vraag betreft ongeveer 10 van onze 165 supplementen. Dit zijn allemaal kleine capsules of tabletjes, omdat de dosering van deze supplementen veelal in microgrammen is. Bijvoorbeeld vitamine B12, of vitamine D3. 10 Supplementen zijn te weinig om speciaal naar een kleinere verpakking over te stappen, omdat je die alleen in grote hoeveelheden kunt bestellen en dat is ook zonde. Bovendien kunnen we dan niet meer alle informatie op het etiket kwijt en we willen graag voldoen aan de minimale lettergrootte voor etiketteksten. Hopelijk geeft dit antwoord op je vraag.

Waarom geen glas of statiegeld potje?

Jouw vraag beantwoorden we in het stukje over ‘eerste keuze rPET, tweede keuze glas’ op deze pagina. Hierin leggen we uit waarom rPET onze eerste keuze is.

© 2019 AOV. All rights reserved  —  Privacybeleid  —  Cookie Policy