Welk vitamine D-supplement is geschikt voor mij?

Belang vitamine D

Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem en heeft een positieve invloed op de weerstand. Ook speelt vitamine D een rol bij het behouden van soepele spieren en sterke botten en tanden. 

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine en één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan maken. Het wordt in de huid gevormd onder invloed van uv-straling. Hoe meer zon op de onbedekte huid schijnt, hoe meer vitamine D wordt aangemaakt. Daarom wordt deze vitamine ook wel de ‘zonnevitamine’ genoemd. 

 

undefined

Vitamine D in voeding

Vitamine D komt in de voeding voor als vitamine D2 (ergocalciferol, plantaardige vorm) en als vitamine D3 (cholecalciferol, dierlijke vorm). Vitamine D3 is een goed opneembare vorm van vitamine D. Vitamine D3 vind je in vette vis, eieren en roomboter. In Nederland wordt vitamine D toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Vitamine D2 wordt gevormd in bepaalde paddenstoelen en schimmels. 

 

Hoeveel vitamine D heb je nodig?

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D ligt op 5 microgram. Vrouwen boven de 50, zwangere vrouwen, kinderen tot 4 jaar, mensen met een donkere huidskleur en mensen die onvoldoende zonlicht op de huid krijgen, maken te weinig vitamine D aan en/of krijgen te weinig vitamine D binnen en geldt het advies om 10 mcg extra vitamine D in te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van een supplement. Voor mannen en vrouwen vanaf 70 jaar geldt het advies om dagelijks 20 mcg extra vitamine D in te nemen.

 

Vitamine D3-druppels en vegacaps

Nieuw! Vegan vitamine D3-druppels

Voor veganisten en mensen die bewuste, vegan keuzes maken, hebben we vegan actieve vitamine D3 in handige oliedruppels. Tot voor kort werd vitamine D3 alleen in supplementen afkomstig uit wolvet (lanoline), maar tegenwoordig worden algen als veganistische bron gebruikt door AOV in het 424 Vitamine D3 Vegan-supplement. Zo ben je niet alleen goed voor de planeet bezig, maar ook voor jezelf. 

 

Vegacaps met vitamine D

De vegacaps capsules van AOV zijn vrij van kunstmatige hulp- en vulstoffen met puur en alleen de nutriënten die jij wilt. De vegacaps zijn plantaardig en in de meeste gevallen geschikt bij een vegetarische/veganistische leefstijl. De vegacaps met vitamine D3 zijn 401 Vitamine D3 (10 mcg) en 402 Vitamine D3 (25 mcg).

Druppels met vitamine D

De druppels met vitamine D zijn op oliebasis en gemakkelijk in te nemen. Je kunt kiezen uit 408 Vitamine D3 Druppels (10 mcg)409 Vitamine D3 Druppels (25 mcg) of voor de veganistische variant 424 Vitamine D3 Vegan (25 mcg)

Hoge dosering vitamine D

Bij een vitamine D tekort via zonlicht of vanuit de voeding, kan het gunstig zijn om een voedingssupplement te nemen met een hoge en veilige dosering van een maximum 75 mcg per dag, mits gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing. Deze hoge dosering vind je in 422 Vitamine D3 (50 mcg) en 423 Vitamine D3 (75 mcg).

Gecombineerde supplementen

Vitamine D3 is ook te vinden in 421 Vitamine D3 & K21027 Schildkliernorm en in alle multivitaminen en mineralen van AOV.

 

Meer weten over weerstand 

Lees meer veelgestelde vragen
Lees ook onze blogs over weerstand en energie

 

Op zoek naar een weerstand supplement?

Een gezonde voeding en levensstijl zijn de basis voor een goede weerstand. Bepaalde voedingssupplementen kunnen hier een aanvulling op bieden. Ontdek welke vitamine D-supplementen van AOV jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je weerstand en neem een kijkje in ons assortiment vitamine D-supplementen.

 

AOV-specialist bij jou in de buurt 

Twijfel je welk supplement het beste aansluit op jouw behoefte of wil je een professioneel advies van een van onze AOV-specialisten? Dan helpen wij je graag bij een AOV-verkooppunt bij jou in de buurt.