HomeOnze supplementenWeerstandBlogFAQWaar te koop?Over AOVAOV voor professionals

Zo min mogelijk hulpstoffen

AOV heeft ruim 165 voedingssupplementen voor jou. 80% daarvan heeft een plantaardige capsule, waardoor er zo min mogelijk hulpstoffen nodig zijn. Verder zijn ze vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen, echte pure supplementen dus!

Zo min mogelijk hulpstoffen

De plantaardige capsules van AOV bevatten zo min mogelijk hulpstoffen. Voor het slaan van tabletten zijn nu eenmaal meer hulp- en vulstoffen nodig, bijvoorbeeld om het in een vorm te kunnen persen die niet uit elkaar valt. Ook worden tabletten gecoat, vaak met een kleur zodat het er egaal uitziet. Vergelijk het zelf maar eens door te kijken bij de ingrediënten van een tablet. 

Van plantaardige oorsprong 

Voor het maken van onze plantaardige capsules hoeven we zo min mogelijk hulpstoffen te gebruiken. En die we kiezen zijn van plantaardige oorsprong, rijstmeel of microkristallijne cellulose. Rijstmeel ken je wel maar microkristallijne cellulose komt je wellicht minder bekend voor. Dit is een vezel van plantaardige oorsprong, een polysacharide, die voorkomt in bomen en planten.

Hulpstof als ‘geleider’ stof

Om de inhoud in een capsule te krijgen, is een soort geleider stof nodig. Hierdoor ‘stroomt’ het poeder en kun je de capsules met gelijke hoeveelheden vullen. Je kent het waarschijnlijk als je iets gaat bakken en meel gebruikt. Vanwege de fijne structuur wordt de inhoud samengedrukt en kunnen klontjes ontstaan. Wij lossen het op deze manier op in onze plantaardige capsules.

Tabletten 

80% van ons assortiment bestaat uit plantaardige capsules, maar we hebben ook tabletten. Die willen we niet hulp- en vulstofvrij maken omdat ze een specifieke toedieningsvorm hebben. Bijvoorbeeld vitamine B12 als zuigtablet, die je onder de tong laat smelten, wat de opname ervan ondersteunt.

© 2019 AOV. All rights reserved  —  Privacybeleid  —  Cookie Policy