Sluiten

Let op: RI vervangt ADH op etiket

Vanwege veranderde wetgeving omtrent etikettering van levensmiddelen hebben wij ervoor gekozen om veranderingen door te voeren op onze etiketten. Vanaf heden zal op alle etiketten de hoeveelheid vitamines of mineralen in onze producten aangeduid worden met Referentie Inname (RI), in plaats van het hiervoor gebruikelijke Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH).

De reden hiervoor is een etiketteringsverordening die het voor producenten in de voedingsmiddelenindustrie verplicht stelt om RI te gebruiken. Het gebruik van ADH is niet meer toegestaan. Hoewel het voor voedingssupplementen niet verplicht is, hebben wij ervoor gekozen om voor dezelfde aanduiding te kiezen als op voedingsmiddelen en hiermee verwarring te voorkomen. Zo blijft het voor de consument makkelijk om de samenstelling van onze producten te vergelijken met andere producten.

Omdat de verandering toegepast wordt op nieuwe etiketten, is het mogelijk dat je nog steeds ADH ziet staan op producten met oude etiketten in de omloop zijn. Op termijn zal ADH echter volledig van onze etiketten verdwijnen. Voor vragen over de wijziging kun je altijd terecht in de winkel of bij onze klantenservice.