Sluiten

Inschrijven kennisdag

    LET OP: jouw inschrijving is pas definitief als er plaats is en dit bevestigd is door ons per post minimaal twee weken na inschrijving

* Vereiste velden

De rol van persoonlijkheid in gezondheid en ziekte

Ontdek je eigen ‘zijn’ en word beter

Gedachten, emoties, normen, waarden, het innerlijke zelf. Het heeft allemaal invloed op de gezondheid. De psyche en de persoonlijkheid staan in directe verbinding met het lichaam. En dat moeten we niet vergeten wanneer we cliënten begeleiden. We zijn geneigd op zoek te gaan naar fysiologische blokkades en biochemische disbalansen. Maar ook de rol die de psychische gesteldheid en de persoonlijkheid speelt moeten we begrijpen en meenemen in de behandeling. Iedereen heeft namelijk een persoonlijkheid en iedereen past zijn persoonlijkheid voortdurend aan, aan de wensen en eisen van de maatschappij. Dit aanpassen en compenseren van de persoonlijkheid kan invloed hebben op alle aspecten van gezondheid, en op den duur kan het leiden tot ziekte van elke aard. Om weer beter te worden is het herkennen van, en het aandacht hebben voor de persoonlijkheid en het eigen gedrag een voorwaarde. En dat herkennen van de persoonlijkheid begint bij de therapeut zelf.

In deze Orthomoleculaire Kennisdag neemt Peter Paulissen je in een twee uur durende lezing mee in de invloed die de psyche en de persoonlijkheid heeft op de 5 elementen vanuit de Chinese geneeskunde (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de organen en systemen die hiermee samenhangen. Peter laat je aan de hand van voorbeelden en casuïstiek zien welke invloed het ‘zijn’ heeft op het lichaam en de gezondheid, en dus; hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Hij laat ook zien hoe jij deze benadering van gezondheid kunt toepassen in de behandeling van jouw cliënten. Maar we beginnen bij onszelf. Het doel van de Kennisdag is om ook een klein beetje inzicht te krijgen in wie we zelf eigenlijk ‘zijn’. Ieder voor zich. Want alleen als je beseft wie je zelf bent en wat je eigen persoonlijkheid is, ben je in staat om jezelf en vervolgens ook een ander te helpen.

Peter Paulissen heeft al meer dan 25 jaar een medische praktijk waar hij functionele, energetische en informatiegeneeskunde toepast. Zijn ervaringen liggen in diverse disciplines vanuit de Westerse en Oosterse geneeskunde waaronder acupunctuur, hypnotherapie, integratieve psychologie en orthomoleculaire geneeswijzen. Peter begeleidt cliënten en cursisten in hun zelfontwikkeling en leert ze hun werkelijke zelf te ontdekken. Hiermee leert hij ze de essentie van het leven te begrijpen. Naast zijn praktijk geeft Peter regelmatig les en is trainer in de Bio-Energetische geneeskunde.

Orthomoleculaire ondersteuning
Om gezond te worden is het belangrijk dat ook de fysiologie en de biochemie optimaal functioneren. Deze processen zijn essentieel voor de werking van de organen en systemen vanuit alle 5 elementen. Het zijn ook processen die het lichaam met de geest verbinden. Speciale aandacht hierin verdient de communicatie tussen de darmen en het zenuwstelsel. Verstoringen in de darm kunnen leiden tot problemen in de psyche en het gedrag. De juiste nutriënten en ondersteuning met kruiden zoals adaptogenen kunnen veel goeds doen. Scientific Educator en voedingsdeskundige Lianne Maan vertelt in het tweede deel van deze Kennisdag over kruiden en nutriënten die helpen om processen te verbeteren en lichaam en geest te verbinden. Productspecialist Sandra Happe neemt je mee in het AOV assortiment en vertelt over de praktische toepassing van een aantal producten.

Voedingsdeskundige Lianne Maan is gespecialiseerd in het effect van voeding en voedingsstoffen op de gezondheid. Ze werkt als Scientific Educator bij Atrium Innovations en geeft trainingen en presentaties over kruiden en nutriënten die kunnen helpen bij het ondersteunen van de gezondheid.

Sandra Happe is Product Specialist. Ze deelt met jou dagelijks haar kennis over het assortiment en de praktische toepassing ervan. Maar ook de ervaringen van andere gezondheidsprofessioanls die zij dagelijks spreekt over de manier waarop zij cliënten hebben geolpen met hun advies. Zij is ervan overtuigd dat we elkaar versterken als we kennis met elkaar delen.

Accreditatie
Deze Kennisdag is geaccrediteerd bij KTNO (4 SBU Natuurgeneeskunde, psychosociaal, energetisch; ID nummer K10905), MBOG (3 punten orthomoleculair), NWP (3 punten) en SKB (6 SBU/ 0,2 EC). 
Bij VNT, NVVM/RM en SNRO is accreditatie aangevraagd. We sturen je naderhand een certificaat per post.

Kosten en annuleren
De kosten voor de Kennisdag bedragen € 30,00 p.p. inclusief handout, koffie, thee en gezonde snacks in de pauze. De factuur ontvang je na de Kennisdag. Mocht je onverhoopt niet kunnen, laat het ons dan uiterlijk tien dagen vóór de Kennisdag weten, anders ontvang je van ons toch een factuur. Ook kunnen we dan één van je collega´s blij maken die op de wachtlijst staat.

Data en locaties
Vrijdag 25 oktober          Almere, Atrium Innovations, Wormerweg 1, 1311 XA     
Vrijdag 15 november      Breda, Hotel van der Valk Princeville, Princenhagelaan 5, 4813 DA
Vrijdag 22 november      Zwolle, Hotel van der Valk, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH
Vrijdag 13 december      Eindhoven, Evoluon, Noord Brabantlaan 1a, 5652 LA
Vrijdag 17 januari            Nootdorp, Hotel van der Valk, Gildeweg 1, 2632 BD
Vrijdag 24 januari            Hoorn, Hotel van der Valk, Westfriese Parkweg 1, 1625 MA

Programma
08.30 – 09.00 uur             Ontvangst
09.00 – 10.00 uur             Peter Paulissen
10.00 – 10.15 uur             Pauze
10.15 – 11.15 uur             Peter Paulissen
11.15 – 11.30 uur             Pauze
11.30 – 12.45 uur             Lianne Maan & Sandra Happe
12.45 uur                          Afsluiting

Samenwerking Stichting Educatie Atrium Innovations
De Orthomoleculaire Kennisdag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Educatie Atrium Innovations. Deze stichting biedt educatie op het gebied van voeding, suppletie en gezondheid. Meer informatie vindt je op www.educatie-atrium-innovations.nl

 Keywords: persoonlijkheid, psyche, gedrag, overcompensatie, stress, ontspanning, rust, gezondheid, ziekte, hersenen, darmen, hersen-dam-as, kruiden, voeding, voedingssupplementen